20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung ετοιμάζεται να αναθεωρήσει τη στρατηγική της

    Ένα πολύ γνωστό ρητό αναφέρει ότι  είναι εύκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά πιο δύσκολο να διατηρηθείς σε αυτή, για αυτό ακόμη και ένας τεχνολογικός γίγαντας όπως η Samsung έχει τις καλές, αλλά και τις κακές στιγμές του. Όπως έγινε γνωστό, οι ιθύνοντες της κορεατικές εταιρείας ετοιμάζονται να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους, καθώς οι πωλήσεις της Samsung στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας γνώρισαν ραγδαία πτώση το τρίμηνο που μας πέρασε, φτάνοντας σε χαμηλό τριών ετών.

    samsung-robbery

    Η συγκεκριμένη πτώση μεταφράζεται σε 60% μείωση στα έσοδα της εταιρείας και 20% στα καθαρά κέρδη της. Όπως επισημαίνεται από αναλυτές της αγοράς, αυτή τη στιγμή η Samsung ξοδεύει περισσότερα χρήματα από όσα κερδίζει, για αυτό και τα μεγάλα κεφάλια της Samsung ήδη έχουν ξεκινήσει να επεξεργάζονται τρόπους για να βγάλουν την εταιρεία από τη μίνι-κρίση που έχει ξεσπάσει. Στη διάρκεια ενός meeting για την οικονομική πορεία της εταιρείας, ο υπεύθυνος των επενδυτικών σχέσεων της Samsung, Robert Yi τόνισε ότι η εταιρεία αντέδρασε αργά στις αλλαγές και στις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς. Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του κορεατικού γίγαντα, Kim Hyun-joon πρότεινε η εταιρική στρατηγική να επικεντρωθεί στην κάλυψη μεγαλύτερου εύρους τιμών για τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, έτσι ώστε να απαγκιστρωθεί η Samsung από την αποκλειστική πώληση high-end smartphones. Επιπλέον, μία από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι και εγκρίθηκε από τους μετόχους είναι η Samsung να ελαττώσει σημαντικά τον αριθμό των συσκευών που κυκλοφορεί κάθε χρόνο.

    H αλλαγή πορείας που ετοιμάζονται να υιοθετήσουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Samsung είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, καθώς το μερίδιο το μερίδιο αγοράς της Samsung κατά το τρίτο τρίμηνο συρρικνώθηκε από 33% στο 24%. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, ο εντεινόμενος ανταγωνισμός από τους κινέζους κατασκευαστές πρόκειται για την κύρια αιτία που έχει προκαλέσει τη συρρίκνωση των κερδών της Samsung.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles