15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung και AMD ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Exynos 2200, κοντράροντας το Apple M1!

    Το Apple M1 chipset που ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο για τα Mac computers αν μη τι άλλο κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις, καθώς σήμανε την απαγκίστρωση της Apple από την Intel! Μάλιστα, η Apple δεν έμεινε μόνο στα Mac, αλλά πρόσθεσε το M1 και στα iPad Pro που ανακοινώθηκαν στο πρόσφατο εαρινό event της. H επιτυχία αυτή βέβαια δεν μπορεί να μην ήχησε «καμπανάκι» στον ανταγωνισμό, για αυτό και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές AMD και Samsung έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας τον «αντίπαλο» του M1, ο οποίος θα ονομάζεται Exynos 2200!

    Το εν λόγω chipset ουσιαστικά θα σημάνει την έναρξη της συνεργασίας ανάμεσα στην Samsung και στην AMD, καθώς θα είναι το πρώτο που θα περιλαμβάνει ενσωματωμένη GPU. Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συμφωνία από το 2019, όμως παρόλο που έχουν δώσει τα χέρια μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποιο απτό προϊόν και έχουμε παραμείνει απλώς σε φήμες. Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον τα reports βγουν αληθινά, ότι το next-gen SoC που έχουν στα σκαριά AMD και Samsung θα είναι κατασκευασμένο στα 5nm, με τις ίδιες πηγές να τονίζουν ότι το νέο αυτό chipset θα προσφέρει εντυπωσιακή υπολογιστική ισχύ και ακόμα καλύτερη ενεργειακή διαχείριση. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας υπάρχει μεγάλη περίπτωση να δούμε το Exynos 2200 όχι μόνο σε κάποιο Windows-10 laptop, αλλά και στις μελλοντικές ναυαρχίδες της Samsung (S22). Αναμένουμε με ενδιαφέρον και κάτι πιο… χειροπιαστό!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles