17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Samsung και Epic τρολάρουν την Apple, με ειδικά «Free Fortnite» χριστουγεννιάτικα δώρα!

    Όπως ήδη θα γνωρίζετε Apple και Epic βρίσκονται στα δικαστήρια, με το πετυχημένο Fortnite να αποτελεί το μήλον της έριδος ανάμεσα στους δύο κολοσσούς. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε το story και τη διαμάχη που υπάρχει μεταξύ τους, η Epic ξεκίνησε μια καμπάνια (ονόματι #FreeFortnite) ενάντια στην Apple, με αφορμή την οικειοποίηση από τη δεύτερη του 30% των in-game αγορών που πραγματοποιούνται όχι μόνο στο γνωστό game, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε, οδήγησε τις σχέσεις των δύο εταιρειών στα άκρα, καθώς η Epic ένιωσε ότι έχανε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τα κέρδη του Fortnite. H αντίδραση της ήταν να προχωρήσει στο δικό της σύστημα in-game αγορών, παρακάμπτοντας το λεγόμενο “Apple Tax”, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την Apple να αφαιρέσει το Fortnite από το App Store.

    Αν και έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που οι δύο εταιρείες συγκρούστηκαν ανελέητα, ωστόσο οι σχέσεις τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο ναδίρ. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο που διάλεξε η Epic για να τρολάρει τη μεγάλη της αντίπαλο. Μάλιστα, αυτή τη φορά είχε και έναν ακόμη σύμμαχο στο πλευρό της, καθώς μαζί με τη Samsung αποφάσισαν να στείλουν ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δώρο σε ορισμένους από τους πιο γνωστούς influencers και σε άτομα που εμπλέκονται με τον κόσμο της τεχνολογίας. Στο ειδικό αυτό πακέτο, στο οποίο αναγράφεται το slogan: “Free Fortnite” περιλαμβάνεται ένα συλλεκτικό jacket από την καμπάνια #FreeFortnite μαζί με ένα Samsung Galaxy Tab S7 tablet. Ουσιαστικά με αυτή τη κίνηση, η Epic θέλει να την «πει» στην Apple, που στις δικές της συσκευές δεν μπορεί πλέον να τρέξει το Fortnite. Αν και σίγουρα μια τέτοια κίνηση δεν θα πλήξει και ιδιαίτερα το prestige της Apple, ωστόσο δεν παύει να έχει… πλάκα. Οι δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους δικαστικώς τον επόμενο Ιούλιο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles