18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Level Over review: Ακουστική απόλαυση

    Μια στο τόσο αφήνουμε στην άκρη τα handhelds και εστιάζουμε σε ποιοτικά περιφερειακά που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε, ακούμε, αλληλεπιδράμε με το ψηφιακό μας περιβάλλον. Πολλοί είναι οι χρήστες που συμβιώνουν με ένα headset για αρκετές ώρες κάθε μέρα, είτε για να ακούσουν μουσική, είτε για να παίξουν κάποιο game και φυσικά έχουν απαιτήσεις από αυτό. Σήμερα δοκιμάζουμε το κορυφαίο μοντέλο της Samsung, ονόματι Level Over!

    level over (3) (Large)

    Τεχνικά χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις: 175x190x78 mm
    • Βάρος: 350 γραμμάρια
    • Συνδεσιμότητα: NFC, microUSB, Bluetooth 3.0/apt-X, SBC, 3,5” jack
    • Κατασκευή: Μεταλλικός βραχίονας, μαλακά pads με δερμάτινη επένδυση, πλαστικά εξωτερικά τμήματα
    • Ήχος: Οδηγοί 50mm με μαγνήτες Νεοδυμίου και Bio-Cellulose διαφράγματα για εξάλειψη δονήσεων
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: Active Noise Cancellation, touchpad αφής, 2-mic noise reduction, echo cancellation, S Voice
    • Συσκευασία: Σκληρή θήκη μεταφοράς, καλώδιο microUSB, καλώδιο 3,5” με μικρόφωνο, controller και επίχρυσους ακροδέκτες

     

    level over (2) (Large)

    level over (Large)

    Από τη συσκευασία καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα ποιοτικό set, αν και το έχει καταλάβει ήδη από την τιμή του, πιθανότατα. Το Level Over παίρνει την ονομασία του από το ότι καλύπτει ολόκληρο το αυτί με τα υπερμεγέθη pads του, απομονώνοντάς το τελείως από το περιβάλλον. Πράγματι, φορώντας τα ακουστικά, ακόμα και ανενεργά, σχεδόν δεν θα ακούτε τίποτε άλλο. Δεν είναι τρομερά βαρύ σαν headset, φυσικά είναι ρυθμιζόμενο και κατασκευασμένο από συνδυασμό μετάλλου και πλαστικού, ενώ η εφαρμογή του είναι εξαιρετική. Το χρησιμοποίησα για ώρες συνεχόμενα χωρίς να με κουράσει καθόλου, κάτι πολύ σημαντικό για ένα τέτοιο προϊόν.

    level over (4) (Large)

    level over (5) (Large)

    Το Level over διαθέτει δύο οδηγούς των 50mm με μαγνήτες Νεοδυμίου που αποδίδουν παραπάνω από ικανοποιητικά, ειδικά αν ψάχνετε βαθύ και καθαρό μπάσο. Αρκετά ισχυρή ένταση, μειονεκτούν ελαφρώς στις μεσαίες συχνότητες και αυτό θα το παρατηρήσει ο ψαγμένος και πολύ απαιτητικός μουσικόφιλος, αλλά δεν είχαμε καμία άλλη παρατήρηση και παράπονο από το set. Στο 3,5” καλώδιο που παρέχει (με επίχρυσους ακροδέκτες) υπάρχει ένα μικρό controller για την ένταση του ήχου, το Play/Pause, για εναλλαγή μεταξύ κομματιών και έλεγχο κλήσεων αν το έχετε συνδέσει στο κινητό σας, ενώ διαθέτει και microUSB υποδοχή μέσω της οποίας μπορείτε να το φορτίσετε, καθώς λειτουργεί και ασύρματα μέσω Bluetooth.

    level over (6) (Large)

    level over (8) (Large)

    Απλώς βάλτε τον (διακριτικό) διακόπτη στο “On” και το μικρό LED θα δείξει αμέσως τη λειτουργία αυτή. Στο αριστερό pad υπάρχει το NFC chip ώστε να συγχρονίσετε το headset με τη συσκευή σας χωρίς να κάνετε σχεδόν τίποτα, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Επίσης, μόλις βρεθεί σε ασύρματη λειτουργία, το δεξί pad μετατρέπεται σε touchpad, έτσι μπορείτε να ελέγξετε ένταση, να αλλάξετε κομμάτι, να κάνετε ό,τι ακριβώς και με το controller του καλωδίου αλλά μόνο με taps και swipes στο εξωτερικό μέρος του headset! Μια τρομερά βολική λειτουργία που δίνει πλήρη και γρήγορο έλεγχο του ασύρματου headset και σύντομα «εθίστηκα» σε αυτήν. Όσο για την αυτονομία του, αντέχει πολλές ώρες χρήσης χωρίς φόρτιση (15-30 ώρες) και δε θα έχετε πρόβλημα, τις λίγες φορές που θα το χρησιμοποιήσετε εκτός σπιτιού-γραφείου (π.χ. κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού). Και υποστηρίζει το S Voice της Samsung για να δίνετε φωνητικές εντολές στη συσκευή σας μέσω του headset!

    level over (7) (Large)

    Ακόμη, η Samsung έχει δημιουργήσει ένα app που μπορεί να συνεργαστεί με το Level Over (και όχι μόνο), ονόματι Samsung Level app (duh…). Μέσω αυτού, μπορείτε να δείτε την κατάσταση της μπαταρίας και της έντασης (όχι να τη ρυθμίσετε, όμως), να τροποποιήσετε τα gesture commands που δίνετε μέσω του touchpad, ενώ διαθέτει και το SoundAlive που σας προσφέρει 25 διαφορετικά audio profiles, για να επιλέξετε ανάλογα με τα ακούσματά σας. Φυσικά και ρύθμιση του equalizer «με το χέρι», αλλά και αυτόματη ρύθμισή του ανάλογα με το τραγούδι που αντιλαμβάνετε πως ακούτε! To app υποστηρίζεται από όλα τα Galaxy S από το S3 και μετά, τα Note από το Note 2 και μετά, το Grand 2, το Mega, το Win και τα Young 2/Pocket 2.

    level over (10) (Large) level over (9) (Large)

    Το Samsung Level Over είναι ένα headset υψηλής ποιότητας κατασκευής και με πολλά extra χαρακτηριστικά που μπορούν να σας διευκολύνουν σε καθημερινή βάση. Δε μπορεί να κοντράρει 100%, από πλευράς ακουστικής ποιότητας και απόδοσης, τους κορυφαίους του χώρου στα ίδια επίπεδα τιμών, αλλά θα υπερ-καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών και με το παραπάνω. Η τιμή του είναι για λίγους, βέβαια, και θα αποθαρρύνει τους υπόλοιπους, όμως αξίζει να είναι στα υποψήφια προς αγορά.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles