22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Προσοχή στα «κλειδωμένα» Samsung Galaxy Note 3 και S4

    Αποκαλύπτεται από τις περασμένες ημέρες πως τα μοντέλα των Galaxy Note 3 και Galaxy S4 που διατίθενται στην αγορά, είναι «κλειδωμένα» για συγκεκριμένες περιοχές. Δεδομένου του πόσο δημοφιλείς είναι οι συσκευές σε όλο τον κόσμο, αρκετοί είναι εκείνοι που θα προσπαθήσουν να τις προμηθευτούν από διάφορες χώρες στις οποίες έχουν πρόσβαση. Τι πρέπει να προσέχετε όσοι από εσάς αποφασίσετε να κάνετε κάτι τέτοιο;

    Region-Label-640x353

    Είτε λοιπόν προμηθευτείτε ένα Samsung Galaxy S4 ή ένα Galaxy Note 3 από κάποιο φίλο ή συγγενή από τις ΗΠΑ, θα πρέπει να γνωρίζετε πως όλες οι συσκευές, όπως λένε οι πληροφορίες, που παράγονται και διατίθενται από τον Ιούλιο κι έπειτα από την Samsung, είναι «κλειδωμένες». Για τα μοντέλα που διατίθενται στην Ευρώπη, θα βλέπετε το αυτοκόλλητο που φαίνεται στην φωτογραφία παραπάνω. Τι σημαίνει λοιπόν αν αγοράσετε ένα «Αμερικανικό» μοντέλο και προσπαθήσετε να το ενεργοποιήσετε στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το Extreme Tech, δεν θα «ξεκλειδώσει». Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί πρώτα με μία Αμερικανική SIM και μετά μπορείτε να βάλετε ό,τι SIM θέλετε. Το ίδιο ισχύει και για τα Ευρωπαϊκά μοντέλα. Πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθούν με μία Ευρωπαϊκή SIM και μετά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιαδήποτε άλλη SIM card.

    Αν προμηθευτείτε ένα Samsung Galaxy Note 3 ή Galaxy S4 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η πρώτη SIM ενεργοποίησης είναι Ευρωπαϊκή, θα χρειαστεί να το πάτε σε ένα service center που είναι πιστοποιημένο από την Samsung για να επαναπρογραμματίσει το lock και να προσπαθήσετε ξανά με μία Αμερικανική SIM ώστε να ξεκλειδώσει και μετέπειτα να βάλετε τη δική σας. Πράγμα που σημαίνει; Αν κάποιος φίλος ή συγγενής σας στείλει μία τέτοια συσκευή, ή θα πρέπει να σας στείλει μαζί και μία Αμερικανική SIM, ή θα πρέπει να το ενεργοποιήσει πρώτα με τη δική του.

    Γιατί το κάνει αυτό η Samsung; Μα για τον ίδιο λόγο που το κάνει κι η Apple. Γιατί είναι πάρα πολλοί εκείνοι που προμηθεύονται συσκευές από χώρες που είναι πιο φτηνές, όπως οι ΗΠΑ ή κάποιες Ασιατικές χώρες και τις μεταπωλούν. All in all, αν μπορείτε να αποφύγετε να προμηθευτείτε την αγαπημένη σας συσκευή εκτός Ευρώπης, καλό θα είναι. Κι αν αποφασίσετε να επιλέξετε μία όχι και τόσο “επίσημη” πηγή για την αγορά σας, επιβεβαιώστε ότι το μοντέλο το οποίο πληρώνετε, μπορεί να ενεργοποιηθεί με την SIM σας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles