22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Samsung: Οφείλει στην Apple $119.6 εκατ. ως ζημίες για παραβίαση πατεντών

    Δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι η Apple και η Samsung συνεχώς οδηγούν η μια την άλλη στα δικαστήρια, για παραβίαση πατεντών. Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των συγκεκριμένων εταιρειών είναι πολύ συνηθισμένες και κυρίως εστιάζουν στην παραβίαση κάποιας πατέντας και στην αντιγραφή του design που χρησιμοποιεί η μια εταιρεία από την άλλη. Μόλις πριν από λίγους μήνες, η Samsung κατηγορήθηκε και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη από την Apple ότι παραβιάζει ορισμένες πατέντες, όπως το «Slide to Unlock», το σύστημα αυτόματης διόρθωσης αλλά και ότι αντιγράφει τον τρόπο αναγνώρισης αριθμών τηλεφώνου, όμως τελικά αθωώθηκε.

    samsung

    Η Apple όμως, άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή του δικαστηρίου, την οποία τελικά κέρδισε, με αποτέλεσμα η Samsung πλέον να οφείλει να καταβάλλει στην Apple ως πρόστιμο το ποσό των $119.6 εκατομμυρίων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το χαρακτηριστικό «Slide to Unlock» δε χρησιμοποιείται πλέον από την Apple, καθώς το έχει εγκαταλείψει στο iOS 10. Αντιθέτως, το έχει αντικαταστήσει το «Press Home to Unlock», που είναι και ο νέος τρόπος εύκολης πρόσβασης στην αρχική οθόνη, από την οθόνη κλειδώματος.

    Για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Ότι η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δυο εταιρειών δεν θα τελειώσει εδώ, με ορισμένες αποφάσεις ακόμη να εκκρεμούν στα δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles