21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σε πτώση τα κέρδη της Samsung το Γ’ τρίμηνο του 2014

    Είναι σύνηθες φαινόμενο στο κόσμο των νέων τεχνολογιών, ακόμη και εταιρείες κολοσσοί (όπως για παράδειγμα η Samsung), να γνωρίζουν χρονικές περιόδους που άλλοτε τα οικονομικά τους βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο και άλλοτε που τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο… καλά. Μία από τις κακές περιόδους για τη Samsung δείχνει να είναι και το τρίτο τρίμηνο του 2014, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

    samsung-robbery

    Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές του κορεατικού γίγαντα τα κέρδη της Samsung ανήλθαν κατά την περίοδο του Γ’ τριμήνου του 2014 στο ποσό των 3.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν και σίγουρα το συγκεκριμένο νούμερο προκαλεί ιλίγγους και μπορεί να ακούγεται ως υπεραρκετό, ωστόσο σηματοδοτεί μία πτώση της τάξεως του 60%, εάν συγκριθεί με την ίδια χρονική περίοδο πέρσι. Οι υπεύθυνοι της Samsung θεωρούν ότι η συγκεκριμένη μείωση στα κέρδη είναι απόρροια των χαμηλότερων (εκ των αναμενόμενων) πωλήσεων στον τομέα των high-end smartphones (κάτι το οποίο ασφαλώς σχετίζεται με τη πορεία της ναυαρχίδας Galaxy S5). Παράλληλα, η Samsung το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχεται διαρκώς πιέσεις από νέους παίκτες που εμφανίστηκαν πρόσφατα στις πολύ ισχυρές αγορές της Κίνας και της Ινδίας. Ενδεικτικό είναι ότι στη διάρκεια του Β’ τριμήνου, η Xiaomi έριξε την Samsung από την πρώτη θέση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στη Κίνα (συνολικό ποσοστό στην αγορά 14% έναντι 12%). Όσον αφορά την αμερικανική αγορά, εκεί οι αναλυτές λένε ότι οι μάχες ανάμεσα στην Samsung και στην Apple γίνονται σώμα με σώμα (με την εταιρεία που εδρεύει στο Cupertino να έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω της πρόσφατης κυκλοφορίας των iPhone 6 και iPhone 6 Plus).

    galaxy-s5-samsung

    Πέραν όμως της επιβράδυνσης των πωλήσεων των συσκευών κινητής τηλεφωνίας, η Samsung δέχεται επίσης πιέσεις στην αγορά των τηλεοράσεων, των air-condition και άλλων λευκών συσκευών, καθώς εδώ η αποδυνάμωση του ιαπωνικού Yen (έναντι του κορεατικού Won), καθιστά πλέον πιο ελκυστικά τα ιαπωνικά προϊόντα. Αν και η συγκεκριμένη επιβράδυνση σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεάσει την λειτουργία της Samsung, ωστόσο τα μεγάλα της κεφάλια είναι σίγουρο πως ήδη επεξεργάζονται τρόπους για να αντιστρέψουν το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, έτσι ώστε να επιστρέψουν ξανά σε μεγαλύτερη κερδοφορία.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles