16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Συνεχίζεται η κατρακύλα της Samsung στα mobiles!

    Μετά από ένα καταστροφικό οικονομικό τρίμηνο, το τρίτο του 2014, όπου γνώρισε τις μεγαλύτερες απώλειες της τελευταίας τριετίας με περισσότερο από 60% μείωση εσόδων από έτος σε έτος, η Samsung φαίνεται πως έρχεται αντιμέτωπη με περαιτέρω συρρίκνωση μεριδίου αγοράς.

    samsung galaxy s6 showcase ces 2015

    Οι προβλέψεις για το τέταρτο τρίμηνο του έτους που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, δεν είναι καθόλου ευοίωνες, μιας και κάνουν λόγω για μειωμένα λειτουργικά κέρδη κατά 37% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Είναι αντιληπτό πως η λειτουργική κερδοφορία των 7,2 δισ. δολ. του 2013, ουδεμία σχέση έχει με την αναμενόμενη των 4,5 δισ. δολ. για το 2014.

    Φυσικά δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος “κολοσσός” που γνωρίζει απότομη πτώση από την κορυφή, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Αρκεί να θυμηθούμε τη Motorola, τη Nokia και λοιπούς, άλλοτε κραταιούς, κατασκευαστές…Η πτώση της Samsung είναι αφ’ενός μοιραία λόγω του κορεσμού που έχει επέλθει στην αγορά των smartphones, αφ’ετέρου λόγω της απουσίας νέων και καινοτόμων προϊόντων, καθώς ακόμη και οι ναυαρχίδες της αποτελούν ουσιαστικά ελαφρώς βελτιωμένες εκδόσεις των προκατόχων τους, εδώ και αρκετό καιρό. Η νέα σειρά Alpha με μεταλλικό περίβλημα βοηθά στο να “ξεκολλήσει” η Samsung από τη στασιμότητα, αλλά είναι μια κίνηση που θα έπρεπε να γίνει προ καιρού και πλέον ο ανταγωνισμός είναι πολύ πιό έντονος.

    samsung-galaxy-s6-first-rumors

    Ειδικά οι Κινέζοι κατασκευαστές (Xiaomi, Huawei, Meizu, Lenovo κ.λπ.) κερδίζουν ταχύτατα μερίδιο στην αγορά, τη στιγμή που η Samsung (και λοιποί Κορεάτες και Ιάπωνες κατασκευαστές το χάνουν), ενώ η Apple διατηρείται σταθερή χάρη στο iPhone. Και καθώς δε μπορεί να τους ανταγωνιστεί από πλευράς τιμών, ενώ ταυτόχρονα οι Κινέζοι αυξάνουν ποιότητα και χαρακτηριστικά, το παιχνίδι δείχνει “χαμένο” ήδη…Τo 2015 θα είναι καθοριστικό έτος για τη Samsung.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles