21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ποια είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Φινλανδία; H Samsung

    H Φινλανδία θα πιστεύαμε ότι «αναπνέει» Nokia και Angry Birds. Κι όσο κι αν ισχύει για το τελευταίο με όλα τα παραφερνάλια που κυκλοφορούν στην αγορά αυτής της Σκανδιναβικής χώρας με τα θυμωμένα πουλιά, από κονκάρδες μέχρι αναψυκτικά, η Nokia φαίνεται να έχει χάσει τον τίτλο του κατασκευαστή κινητών με τις υψηλότερες πωλήσεις. Ενώ το 2010 το μερίδιο αγοράς της άγγιζε το 65%, μειώνεται σταδιακά και το πρώτο τρίμηνο του 2013 έπεσε στο 33,6%, κατεβάζοντάς τη στη δεύτερη θέση σύμφωνα με την IDC. Ποια είναι η πρώτη;

    nokia samsung

    Πρώτη εταιρεία-κατασκευαστής κινητών σε πωλήσεις στη Φινλανδία είναι η Samsung που πούλησε 211,000 συσκευές στη χώρα, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, που αντιστοιχεί στο 36,1% ως μερίδιο αγοράς στη χώρα. Επίσης ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις αυτές (ή καλύτερα, η διάθεση συσκευών στην αγορά) στην περίπτωση της Nokia αφορά τόσο συμβατικά κινητά, όσο και smartphones (50-50) ενώ στην περίπτωση της Samsung, το 80% των συσκευών που διατέθηκαν στην έδρα της Nokia, ήταν smartphones.

    Γιατί μας ενδιαφέρει; Γιατί είναι εμφανές ότι παρά την εντοπιότητα της Nokia και την αγάπη που της έχουν οι Φινλανδοί (και όχι μόνο), το Android είναι πιο ισχυρός παράγοντας επιλογής για τους καταναλωτές, ακόμα και εκεί. Είναι σαν να διαβάζουμε ότι στη Ρωσία, ξαφνικά οι Ρώσοι προτιμούν το Σκωτσέζικο ουίσκι.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles