17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μπορούν να σας κρυφακούσουν οι Samsung Smart TVs και πόσο «απειλούν» την ιδιωτικότητά σας;

    Τι συμβαίνει με τις Smart TVs της Samsung και γιατί έχει ξεσπάσει αυτός ο “σάλος” τις τελευταίες ώρες ότι “κρυφακούν” τους χρήστες τους;

    Samsung Smart TV

    Όλα ξεκίνησαν από ένα “privacy policy” που έχει δημοσιευτεί στο site της κορεατικής εταιρείας και στο οποίο σας προειδοποιεί ότι η λειτουργία αναγνώρισης φωνής της συσκευής καταγράφει ό,τι λέτε, με την εταιρεία να συλλέγει προσωπικά σας δεδομένα για λόγους αξιολόγησης, ενώ μπορεί να τα στείλει σε εφαρμογές τρίτων (μαλλον η αναφορά γίνεται για την Nuance, τον voice recognition software provider που μετατρέπει το λόγο σε κείμενο).

    Έτσι, η Samsung σας συστήνει για λόγους ασφαλείας να αποφεύγετε τις προσωπικές συζητήσεις μπροστά στις τηλεοράσεις της, σε περίπτωση που έχετε ενεργοποιημένη τη φωνητική λειτουργία σε αυτές.

    Κι ενώ η πληροφορία ξύπνησε μνήμες από το μυθιστόρημα “1984” του George Orwell, οι Κορεάτες σε άλλες λεπτομέρειες ανακοίνωσής τους εμφανίζονται περισσότερο… καθησυχαστικοί.

    Η εταιρεία διευκρινίζει ότι κρυπτογραφεί τα δεδομένα, δεν τα αποθηκεύει, ούτε τα μεταπωλεί σε third-party εταιρείες. Δεν ξέρουμε αν αυτό σας καθησυχάζει, πάντως αν όντως… ανησυχείτε, πάντα έχετε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τη φωνητική λειτουργία στη συσκευή σας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles