18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Γνωρίζετε ότι η Samsung είναι η εταιρεία που κυκλοφόρησε το πρώτο «ηλιακό» κινητό;

    H Samsung έχει κυκλοφορήσει εκατοντάδες διαφορετικά μοντέλα, από απλοϊκά feature phones μέχρι πανίσχυρα smartphones ναυαρχίδες (όπως για παράδειγμα το Samsung Galaxy S6), ωστόσο κατά καιρούς η Samsung έχει συνδεθεί με μερικές ακόμη συσκευές που μπορεί να είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό, παρόλα αυτά κατάφεραν να διακριθούν για τα καινοτόμα και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά τους. Μία από αυτές είναι και το Samsung Guru E1107 το πρώτο «ηλιακό» κινητό τηλέφωνο, το οποίο έφερε ένα ηλιακό panel στο πίσω τμήμα του!

    Samsung_E1107_Guru

    Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το συγκεκριμένο κινητό μπορούσε να φορτίσει από τον ήλιο, καθώς όποτε ερχόταν σε επαφή με τις ακτίνες του ηλίου, ο χρήστης μπορούσε με αυτόν τον τρόπο να γεμίσει τη μπαταρία της συσκευής. Αν και η μικρή ηλιακή κυψέλη δεν μπορούσε να προσφέρει αρκετή ενέργεια, καθώς μία ώρα ηλιακής φόρτισης αντιστοιχούσε το πολύ σε 10 λεπτά τηλεφωνικών κλήσεων! Το Samsung Guru E1107 κυκλοφόρησε το 2009 και δεν αποτέλεσε τη μοναδική συσκευή της Samsung που φόρτιζε με τις ακτίνες του ηλίου, καθώς ο κορεάτικος κολοσσός έβγαλε στην κυκλοφορία το Samsung Blue Earth, το οποίο επίσης διέθετε ένα ηλιακό panel στο πίσω τμήμα του.

    samsungsolarphonewow

    Εν αντιθέσει με το Guru, το Blue Earth διέθετε μία σειρά από ενδιαφέρουσες και πιο ανεπτυγμένες λειτουργίες για τα δεδομένα της εποχής, καθώς ήταν ένα πιο «premium» κινητό, το οποίο έδινε τη δυνατότητα πρόσβασης στο Internet, στο YouTube και στα social networks, ενώ παράλληλα διέθετε Wi-Fi κα 3G support. Μάλιστα, η Samsung επιχείρησε να λανσάρει τη συγκεκριμένη συσκευή ως ένα φιλικό προς το περιβάλλον κινητό, καθώς ήταν κατασκευασμένο από οικολογικά υλικά. Αν και η ιδέα της ηλιακής φόρτισης δεν προχώρησε ιδιαίτερα, ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά για την Samsung αλλά και για τους υπόλοιπους κατασκευαστές να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles