11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Samsung TecTiles: Τα NFC stickers θα γίνουν το νέο trend

    Η τεχνολογία NFC δεν έχει εισχωρήσει ακόμη στην τεχνολογική μας ζωή όσο θα θέλαμε, σίγουρα όμως αυτό θα γίνει (αργά ή γρήγορα) στο μέλλον.

    Τώρα, στο παιχνίδι μπαίνει και η Samsung με την ανακοίνωση των TecTiles, μίας σειράς NFC αυτοκόλλητων που μπορούν να “επικοινωνήσουν” με το Samsung Galaxy S III και άλλα συμβατά μοντέλα της εταιρείας (στην Αμερική αυτά είναι τα Galaxy S II – T-Mobile μόνο, Galaxy Nexus, 4G Nexus S και Blaze Galaxy S 4G)

    Με τη βοήθεια μίας δωρεάν εφαρμογής από το Google Play, μπορείτε εύκολα να τα προγραμματίσετε ώστε να κάνουν ό,τι θέλετε, όπως να αλλάξετε ρυθμίσεις από το τηλέφωνό σας, να ενεργοποιήσετε εφαρμογές, να κάνετε check-in σε places, ακόμη και να πραγματοποιείτε κλήσεις ή να στέλνετε μηνύματα, αυτόματα. Σύμφωνα με την εταιρεία, μάλιστα, κάθε αυτοκόλλητο μπορεί να επαναπρογραμματιστεί έως 100.000 φορές – ένα νούμερο που δύσκολα θα φτάσετε, όσο και αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με τη νέα δυνατότητα.

    Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε ένα αυτοκόλλητο κολλημένο στο γραφείο σας, ώστε όταν φτάνετε στη δουλειά, ακουμπώντας απλά το τηλέφωνό σας σε αυτό, να ενεργοποιείτε λειτουργίες όπως η δόνηση, το Wi-Fi ή να απενεργοποιείτε το GPS.

    Ή, ας πούμε, θα μπορούσε μία επιχείρηση να τοποθετήσει ένα σχετικό sticker στην είσοδό της, ώστε όποιος μπαίνει με ένα απλό tap να κάνει check in σ’ αυτήν στο Foursquare ή το Facebook.

    Τα Samsung TecTiles θα είναι διαθέσιμα από τις 21 Ιουνίου -στις Ηνωμένες Πολιτείες σε πρώτη φάση-με το πακέτο των 5 αυτοκόλλητων να στοιχίζει 15 δολάρια.

    Μια πρακτική και “έξυπνη” χρήση της τεχνολογίας NFC (να σημειώσουμε ότι μία παρόμοια μορφή της έχουμε συναντήσει ήδη στα Smart Tags που χρησιμοποιεί η Sony στα νεότερα Xperia Phones της) που δείχνει το δρόμο για ένα κομμάτι από το τεχνολογικό μας μέλλον. Και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το βρίσκουμε ενδιαφέρον…
    www.samsung.com/us/microsite/tectile

    Πηγές: Gizmodo, Engadget

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles