17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τελική ετυμηγορία: 670 εκατομμύρια € θα δώσει η Samsung στην Apple

    Είναι μια δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο κολοσσών που ξεκίνησε από το 2012 και καλά κρατούσε, μέχρι σήμερα.

    Η νίκη πάει οριστικά στην Apple, κάτι που γνωρίζαμε ήδη βέβαια από την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου, αλλά οριστικοποιήθηκε και η «τιμωρία» της Samsung: €670 εκατομμύρια θα αναγκαστεί να πληρώσει στην Apple για τις πατέντες της που χρησιμοποίησε παράνομα σε ορισμένες συσκευές της, οι οποίες πωλούνται στις ΗΠΑ. Αρχικά το ποσό είχε οριστεί στα €720 εκατομμύρια αλλά μετά από ένσταση της Samsung μειώθηκε ελαφρώς, κατά 50 εκατομμύρια.

    Court-520x245

    Μικρό το όφελος για τη Samsung, αλλά το σημαντικό είναι πως δεν απαγορεύθηκε η πώληση των συσκευών της στην αμερικάνικη αγορά, κάτι που είχε ζητήσει η Apple και διακαώς επιθυμούσε, για ευνόητους λόγους. Ωστόσο, ήδη έχει γίνει νέα αγωγή από την εταιρεία του Cupertino ενάντια στους Κορεάτες για άλλες συσκευές, όπως το Galaxy S III και η οποία θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου. Για να δούμε ποιός θα βγεί νικητής αυτή τη φορά…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles