13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Unpacked: Τι μας περιμένει στο μεγάλο event;

    Η 5η Αυγούστου είναι μια μέρα που είναι αφιερωμένη στις νέες μεγάλες κυκλοφορίες της Samsung στον κόσμο της mobile τεχνολογίας. Η κορεατική εταιρεία για μια ακόμη φορά θέλει να κλέψει την παράσταση και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρει από τη στιγμή που μας έχει ετοιμάσει ένα πολύ δυνατό line-up συσκευών. Τα φώτα λοιπόν στο Unpacked του καλοκαιριού δεν θα πέσουν μόνο πάνω στο νέο Note (ως είθισται) αλλά και στα Galaxy Z Fold 2, Tab S7+, Galaxy Watch 3, ενώ δεν αποκλείεται να μάθουμε περισσότερο και για μια έκδοση του Flip σε 5G, η οποία θα διαθέτει μια σειρά από αναβαθμισμένη features. Βασιζόμενοι λοιπόν σε όλα τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει από έγκριτους leakers και insiders, για πάμε να δούμε και πιο αναλυτικά τι μας περιμένει στο μεγάλο Unpacked event, ξεκινώντας πρώτα από το μεγάλο πρωταγωνιστή, ο οποίος δεν είναι άλλος από το Galaxy Note 20 και Note 20 Ultra…

    Οι πρωταγωνιστές: Note 20 & Note 20 Ultra

    Ακολουθώντας τα βήματα των S20 series, το line-up των Note θα αποκτήσει και το μεγάλο Ultra. Ωστόσο, η διαφορά εδώ θα είναι ότι σε σύγκριση με την οικογένεια των S20, εδώ δεν θα έχουμε τριάδα συσκευών αλλά… ντουέτο (κοινώς θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε και Plus αλλά για λόγους marketing το Ultra ακούγεται ως όνομα ακόμη πιο δυναμικό). Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, και τα δύο μοντέλα της οικογένειας Note 20 θα βασίζονται σε παρόμοιο hardware. Πιο συγκεκριμένα στο εσωτερικό τους αναμένεται να δούμε το Exynos 990 chipset, ενώ ενδέχεται να υπάρξει και έκδοση με το Snapdragon 865+ για τις ΗΠΑ και την Κίνα. Μάλιστα, οι τελευταίες φήμες κάνουν λόγο ότι το Exynos 990 μπορεί να είναι η Plus έκδοση, το οποίο θα προσφέρει καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά και ανώτερες επιδόσεις.

    Σε ότι έχει να κάνει με το display, το Ultra ακούγεται ότι θα διαθέτει κυρτή Dynamic AMOLED 2X οθόνη στις 6.9 ίντσες, με 120Hz refresh rate και QHD ανάλυση, ενώ το core μοντέλο του Note 20 θα είναι ελαφρώς πιο «μαζεμένο» με μια flat οθόνη στα 60Hz, Super AMOLED στις 6.7 ίντσες με ανάλυση στα 1080p. Παράλληλα, το Ultra ενδέχεται να «προστατεύεται» από Gorilla Glass 7, χωρίς ωστόσο τίποτα να είναι επιβεβαιωμένο τόσο για την μεγάλη όσο και για την vanilla έκδοση. Σε επίπεδο σχεδιασμού τα bezels τους θα είναι απειροελάχιστα (όπως φαίνεται και από τα τελευταία leaked renders). Επιπλέον, αναμένονται διαφορές στη RAM και στον αποθηκευτικό χώρο, με το Ultra να προσφέρει 512GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, ενώ το «απλό» Note 20 θα το δούμε σε μια version με 8GB RAM και 256GB storage (ο οποίος δεν θα μπορεί να επεκταθεί).

    Φυσικά, η Samsung θα δουλέψει και στο κομμάτι της κάμερας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τουλάχιστον στην Ultra έκδοση θα δούμε τον sensor με ανάλυση στα 108MP (0.8μm pixels), ο οποίος θα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους camera sensors της αγοράς, προσφέροντας διάφραγμα f/1.8. Επίσης, θα διαθέτει periscope telephoto με 12MP ανάλυση και f/3.0 5x zoom lens, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να φτάσει το 50x hybrid zoom. Όσον αφορά την ultra-wide camera, εδώ εάν οι φήμες βγουν αληθινές θα παίζει στα 12MP. Σε ότι έχει να κάνει με τις δυνατότητες του «απλού» Note 20 στη mobile φωτογραφία, εδώ αναμένονται «εκπτώσεις», όπου ο κύριος σένσορας θα είναι στα 64MP, ενώ το zoom θα περιορίζεται στα 3x. Όσον αφορά την χωρητικότητα της μπαταρίας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι στα 4.500mAh στο Ultra και 4.300mAh μοντέλο, ενώ μέσα στη συσκευασία θα περιλαμβάνεται φορτιστής στα 25W. Τέλος, περιμένουμε με βάση τις φήμες πάντα, αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων που θα βρίσκεται κάτω από το display, stereo loudspeakers, ανεπτυγμένες λειτουργίες στο πενάκι S Pen αλλά και υποστήριξη HDR10+.

    Unfolding the future part 2!

    Με την περίπτωση του Galaxy Z Fold 2 (5G) υπήρξαν πολλές αντικρουόμενες απόψεις, καθώς αρκετοί ήταν οι leakers που υποστήριζαν ότι η δεύτερη έκδοση του γνωστού αναδιπλούμενου τελικά δεν θα παρουσιαζόταν στο Unpacked event της 5ης Αυγούστου. Τελικά, όμως τα καλά νέα είναι ότι θα μπορέσουμε να ρίξουμε μια ματιά στον «διάδοχο» του Fold (αν και ενδέχεται να μην υπάρχει κάποιο working prototype). Με βάση τα όσα έχουν αναφέρει καλά πληροφορημένες πηγές, το Fold 2 όταν είναι σε unfolded mode, θα διαθέτει διαγώνιο στις 7.7 ίντσες (1536×2152 pixels), υποστηρίζοντας το πρότυπο HDR10+ με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και μια οπή που θα αντικαταστήσει το notch της προηγούμενης έκδοσης. To δευτερεύον display θα είναι σχετικά μεγάλο με 6.23 ίντσες και Super AMOLED panel.

    Στην καρδιά του θα βρίσκεται ένα Snapdragon 865+ με 12GB μνήμης RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου. Παράλληλα, το camera setup δεν θα απογοητεύει τους απαιτητικούς χρήστες της συσκευής, φέροντας 64MP main camera sensor με διάφραγμα f/1.8, 12MP (f/2.4) τηλεφακό και 16MP ultra-wide. Επιπλέον, θα υπάρχει selfie cam εσωτερικό και στο εξωτερικό cover στα 10MP και η μπαταρία του θα διαθέτει 4.356mAh, υποστηρίζοντας γρήγορη φόρτιση στα 15W.

    …και τα υπόλοιπα!

    Αν και μοιραία τα φώτα θα πέσουν στα Fold 2 και στα Note 20, παρόλα αυτά στο Samsung Unpacked αναμένουμε και άλλες δυναμικές «παρουσίες». H Samsung θα παρουσιάσει δύο high-end tablet, τα Tab S7 και S7+, δηλώνοντας για ακόμη μια φορά την προσήλωση της στη συγκεκριμένη κατηγορία mobile προϊόντων. Το S7+ αναμένεται να είναι πανίσχυρο, με τεράστια οθόνη στις 12.4 ίντσες AMOLED και υποστήριξη HDR10+ και 120Hz. Αντίθετα, το πιο προσιτό μικρό αδελφάκι του θα προσφέρει IPS LCD με διαγώνιο στις 11 ίντσες, 120Hz refresh rate και HDR10+. Ωστόσο, και τα δύο θα στηρίζονται στο Snapdragon 865+ chipset και θα προσφέρουν 256GB αποθηκευτικού χώρου.

    Εκτός από τα δύο προαναφερθέντα tablet, η κορεατική εταιρεία θα παρουσιάσει ένα νέο πιο αναβαθμισμένο Galaxy Watch, ο οποίος θα είναι ο διάδοχος του Watch 2, αλλά και τα Buds Live που αναμένεται να συναρπάσουν τους φίλους του ποιοτικού wireless ήχου.

    Λίγες ώρες μείνανε για το μεγάλο Unpacked event της Samsung, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει στις 5 μ.μ.! Get ready γιατί το μέλλον θα ξεδιπλωθεί για μια ακόμη φορά…    

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles