18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    San Andreas: Dwayne Johnson vs σεισμού

    Οι ταινίες καταστροφής ήταν πάντα ένα “σίγουρο” χαρτί για το Hollywood για να τονώσει το box office αλλά και μία μοναδική ευκαιρία για να συγκινεί κάνοντας ζουμ στην αυτοθυσία που δείχνουν όσοι βιώνουν τις “εκδικητικές” τάσεις της γης. Έτσι και στο San Andreas του Brad Peyton, μαζί με τον σούπερ σταρ Dwayne Johnson και την Alexandra Daddario, πρωταγωνιστούν οι δραματικές καταστάσεις που αναγκάζεται να περάσει κάποιος όταν το περίφημο ρήγμα στην Καλιφόρνια ξυπνάει και κόβει στα δύο την Αμερική. Ας είναι καλά βέβαια και το budget των 100 εκατομμυρίων, που αρκετά απ’ αυτά πήγαν στα εξαιρετικά ειδικά εφέ που κάνουν κάθε πλάνο που βλέπεις να μοιάζει με το τελευταίο.

    san-andreas-55323b8d0bff2

    Η ιστορία ακολουθεί τον The Rock που αποφασίζει με την πρώην γυναίκα του να πετάξουν με ελικόπτερο (είναι πιλότος…) από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο για να σώσουν την κόρη τους. Ο μεγάλος σεισμός έχει ήδη ανοίξει στη μέση την Καλιφόρνια, με τον “ειδικό” στους σεισμούς Paul Giamatti να προειδοποιεί πως ούτε καν η Ανατολική Ακτή δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με αυτό το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί.
    Το φιλμ ενώνει τους δύο άξονες που κινείται το story. Από την μία έχουμε την καταστροφή και από την άλλη το δράμα που ζει ένας άντρας για να ενώσει ξανά την οικογένειά του. Και στην προσπάθειά του να το πετύχει βρίσκει στην πορεία έναν παράξενο σύμμαχο, τον μεγαλύτερο σεισμό στην ιστορία της Καλιφόρνια.

    san_andreas-3-e1433740117419-1940x1091

    Ο Peyton σκηνοθετεί για δεύτερη φορά τον The Rock μετά το Journey 2: The Mysterious Island και ξέρει πως η σιγουριά για να σε στείλει “ταμείο” ένα φιλμ με τον “φουσκωτό” entertainer είναι να εστιάσεις στην action φιγούρα του και στα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει αυτός και ουδείς άλλος. Ο καταποντισμός της γης μοιάζει με “παράπλευρες απώλειες” μπροστά στο προσωπικό του θέμα σε μία ταινία που είναι αλήθεια πως έφερε ξανά το “disaster movie” είδος στο προσκήνιο, αφού μετά την 11η Σεπτεμβρίου (συν το τσουνάμι κλπ.) ήταν ένα concept που χτύπαγε κόκκινο στις συνειδήσεις και τα στούντιο το απέφευγαν εντελώς.

    Στις παλιές κλασικές ταινίες καταστροφής όπως Earthquake και The Towering Inferno οι ιστορίες ήταν φανταστικές, ωστόσο εδώ το ρήγμα στην Καλιφόρνια υπάρχει και προκαλεί φόβο στους κατοίκους. Το σήμερα όμως είναι αυτό που μένει πάντα πιο πρόχειρο στη μνήμη και το action της ταινίας δίνει το απαραίτητο ποπ-κορν υλικό για να περάσει… “καταστροφικά” ένα δίωρο με μία ταινία που άλλες φορές δείχνει μονοδιάστατη και άλλες πιο σκοτεινή. Αν έλειπαν και οι πατριωτισμοί με την σημαία στο τέλος να ανεμίζει και να “φωνάζει” για το “rebuilding” θα ήταν λίγο καλύτερα.

    Κυκλοφορεί σε DVD, Blu-ray & Blu-ray 3D με special features από την Tanweer.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles