20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η ταχύτερη κάρτα μνήμης της αγοράς: Sandisk Extreme Pro CFast 2.0

    Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και φυσικά αυτός ο κανόνας ισχύει ακόμη συχνότερα στο χώρο της τεχνολογίας. Οι ταχύτητες διαρκώς αυξάνονται, τα αποθηκευτικά μέσα μεγαλώνουν, έτσι δε προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η συνεχής ανοδος του πήχυ.

    sandiskcfast21

    Η SanDisk μόλις παρουσίασε μια νέα σειρά memory cards, την Sandisk Extreme Pro CFast 2.0. Απευθύνονται, βέβαια, κυρίως σε επαγγελματίες που θέλουν τα δεδομένα τους να μεταφέρονται ταχύτατα και όσοι ασχολούνται με τη λήψη φωτογραφιών ή video έχουν περισσότερο ανάγκη από κάτι τέτοιο. Οι νέες κάρτες είναι οι πρώτες που χρησιμοποιούν το CFast 2.0 πρότυπο, το οποίο υποστηρίζουν εκτός από τη SanDisk και οι Canon, ARRI και Codex, μεταξύ άλλων.

    Με τις κάρτες αυτές, οι φωτογραφίες και τα video μπορούν να μεταφερθούν με ταχύτητες έως 450 MB/s (ανάγνωση) και 350 MB/s (εγγραφή), οι οποίες αγγίζουν αυτές των high-end SSDs! Αν θέλετε ένα παράδειγμα, ένα video μεγέθους 100 GB θα μεταφέρεται μέσα σε 4 λεπτά στον υπολογιστή (αν ο σκληρός του δίσκος φυσικά υποστηρίζει την αντίστοιχη ταχύτητα εγγραφής), ενώ μέσω του «παλιού» CompactFlash θα χρειαζόταν 20 λεπτά (90 MB/s).

    Η Canon σύντομα σκοπεύει να κυκλοφορήσει κάμερες που να υποστηρίζουν το νέο πρότυπο καρτών, ενώ και η προαναφερθείσα ARRI θα διαθέτει στη γκάμα της τις AMIRA και ALEXA XT κάμερες που θα μπορούν να δεχθούν τις CFast 2.0. Το ίδιο και οι κλασικές ALEXA κάμερες, αλλά με την προσθήκη του XR module.

    sandiskcfast23

    Επιπλέον, οι νέες memory cards είναι κατασκευασμένες για να αντέχουν σε κακουχίες, ήτοι ακραίες θερμοκρασίες, πτώσεις και κραδασμούς, ενώ ο “pinless” σχεδιασμός τους “κρύβει” τις επαφές και έτσι μειώνεται ο κίνδυνος φθοράς/ζημιάς τους. Αν δηλωθοιύν στο SanDisk Pro Care Customer Support με τον μοναδικό κωδικό τους, έχουν και εγγύηση εφ’όρου ζωής.

    Τέλος, διαθέσιμο είναι πλέον και το SanDisk Extreme Pro CFast 2.0 Reader/Writer, που σε compact στυλ θα μπορεί να διαβάζει τις κάρτες και μέσω USB 3.0 σύνδεσης να μεταφέρει αρχεία από αυτές με την πλήρη ταχύτητά τους.

    Οι κάρτες της SanDisk είναι διαθέσιμες και στην Ευρώπη, σε επιλεγμένα καταστήματα φωτογραφικών ειδών, με χωρητικότητα 16GB, 32GB, 64GB, 128GB και 256GB και με τιμές από $219.99 έως $1,809.99.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles