11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Σαντορίνη: Όνειρα Θερινής Ημέρας στη Χαμένη Ατλαντίδα

    Τινάξτε από πάνω σας τη σκόνη της πόλης, κλείστε τα κινητά σας, αφήστε στην άκρη τους κωδικούς των social media και ετοιμαστείτε για μία χολιγουντιανή απόδραση.

    santorini

    Η ομορφιά και ο ρομαντισμός απλώνονται με περηφάνια πάνω από τον άγριο βράχο της “Σάντα Ειρήνα” όπως ονομάστηκε από τους Φράγκους Σταυροφόρους. Καθώς το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι του Αθηνιού, ο επισκέπτης επιβεβαιώνει πως διάλεξε το ομορφότερο νησί για τις διακοπές του.     Το νησί του έρωτα και της φωτιάς αποτελεί έναν από τους τοπ ταξιδιωτικούς προορισμούς στη Μεσόγειο.

    Το ταξίδι στο όνειρο αρχίζει καθώς κατευθυνόμαστε προς τα Φηρά. Η γοητευτική πρωτεύουσα προσφέρεται για τους φασαριόζους που θέλουν να σεργιανίσουν στην πολύβουη κεντρική πλατεία και τις ατμοσφαιρικές γειτονιές των Καθολικών, να παραδοθούν σε γλέντια μέχρι πρωίας στα mainstream κλαμπ ή να απολαύσουν τα ψώνια τους στα ποικίλα εμπορικά καταστήματα.

    Γι’ αυτούς που δεν θέλουν να είναι το επίκεντρο των περιστάσεων, ενδείκνυται η σοφιστικέ και ήρεμη Οία, που παρέχει πολλές επιλογές διαμονής, φαγητού και διασκέδασης. Στα καλντερίμια της μπορεί κανείς να ανακαλύψει μοναδικούς έθνικ θησαυρούς και πρωτότυπα έργα τέχνης. Η πολιτιστική άνθηση της Σαντορίνης εξάλλου, διαχέεται συνεχώς στην ατμόσφαιρα και αντικατοπτρίζεται σε πολλά μουσειακά ευρήματα όπως ο Αρχαιολογικός Χώρος του Ακρωτηρίου, το Λαογραφικό Μουσείο και η Αρχαία Θήρα.

    Η Καλντέρα με την εκπληκτική Θέα του ηφαιστειακού τοπίου της, αποτελεί ιδανικό μέρος για να αναζωπυρώσετε τον έρωτα σας ή να ανανεώσετε τους όρκους αγάπης σας. Μία απογευματινή βόλτα στο Ημεροβίγλι θα σας αφήσει με την εικόνα του ειδυλλιακότερου ηλιοβασιλέματος που έχετε βιώσει ποτέ.

    Εικόνες βγαλμένες από παραμύθια θα σας αφήσουν και  οι ιδιότροπες παραλίες της με την χαρακτηριστική μαύρη πέτρα και τους ηφαιστειακούς βράχους, που αντιτίθενται στις κλασσικές κυκλαδίτικες αμμουδιές. Ο Περίβολος με τα πολύχρωμα γυαλιστερά βότσαλα, η Βλυχάδα με τα γλυπτά βράχια, η τουριστική αμμουδιά στο Καμάρι και η νεανική Περίσσα κρατούν τα σκήπτρα και παρέχουν άφθονη διασκέδαση και αισθητική ικανοποίηση. Ότι ανταμώσετε σε αυτό το νησί θα χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη σας υπενθυμίζοντας σας στιγμές από το ομορφότερό σας καλοκαίρι.

    Πού να μείνετε:

    Αstra Suites

    astra suites

     

    Από τις δεκάδες επιλογές διαμονής ξεχωρίσαμε τις σουίτες του Astra στο Ημεροβίγλι, που αποτελούν πραγματικούς <<θησαυρούς>>. Διακρίνονται για το κομψό ύφος και την αναλλοίωτη κυκλαδίτικη μορφή τους. Πολλές διαθέτουν ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι συνθέτοντας το πιο ρομαντικό παραμύθι, ενώ οι εξαιρετικές ανέσεις σίγουρα θα σας κακομάθουν. Η θέα στο ηφαίστειο, το Αιγαίο και το ηλιοβασίλεμα μόνο highlight μπορεί να θεωρείται. Δοκιμάστε την απόλυτη εμπειρία διασκέδασης και χαλάρωσης και θα μας θυμηθείτε!

    http://www.tresorhotels.com/hotels/10/astra-suites

    Tips

    • Μία βόλτα στο νησάκι της Νέας Καμένης για να δείτε τους κρατήρες και τα εντυπωσιακά κρυσταλλικά πετρώματα θα ικανοποιήσει οποιαδήποτε γεωλογική σας ανησυχία. Συνδυάζεται υπέροχα με μπάνιο στα Θερμά Νερά, με τα κόκκινα ηφαιστειακά πετρώματα και το κυανό μπλε του Αιγαίου να δημιουργούν το απόλυτο καρτποσταλικό σκηνικό.
    • Δεν πρέπει να χάσετε τις εκδρομές με τα καΐκια από το παλιό λιμάνι, Γιαλό, στο ηφαίστειο και τη Θηρασιά, αφού η εμπειρία είναι μοναδική και η θέα συγκλονιστική.
    • Απολαύστε πολλά και διαφορετικά πιάτα που συνδυάζουν τις σαντορινιές γεύσεις με τα παραδοσιακά προϊόντα όπως η φάβα με καπαρόφυλλα, οι ψαροκεφτέδες, η σαντορινιά σαλάτα και η σαντορινιά πίτα. Ολοκληρώστε την απόλυτη εμπειρία γεύσης με ένα ποτήρι από το περίφημο κρασί Vinsanto ή το λευκό Ασύρτικο. Ο εμβληματικός και δημοφιλέστατος αυτός τουριστικός προορισμός ανακηρύχθηκε αυτή τη χρονιά Έτος Γαστρονομίας, υψώνοντας τη σημαία του γαστροτουρισμού.
    •  Για τους ψαγμένους, υπάρχει και η δυνατότητα ξενάγησης σε κάποια από τα επισκέψιμα οινοποιία και δοκιμής των προϊόντων τους.
    • Η Σαντορίνη προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και στους φιλότεχνους. Το Art Space, στην Έξω Γωνιά, είναι ένα παλιό οινοποιείο που μεταμορφώθηκε σε γκαλερί και στους τοίχους της μπορείτε να θαυμάσετε πίνακες και φωτογραφίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών δοκιμάζοντας ταυτόχρονα το αγαπημένο σας κρασί.

     

     

    Χρήσιμα links:

    Διαδικτυακή τουριστική πύλη του Δήμου Θήρας που παρέχει πολλές πληροφορίες για το νησί.

    Ιστοσελίδα αφιερωμένη στη γαστρονομική βράβευση της Σαντορίνης για το 2013.

    Ιστοσελίδα με επισκέψιμα οινοποιεία στη Σαντορίνη.

    Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός της Σαντορίνης για το 2013-2014.

    Τι gadget να πάρετε μαζί σας

    Go Pro Hero 3 Black Edition

    Go-Pro-Hero-3-Black-Edition

    Με υποστήριξη Wi-Fi και video 4K στο μοντέλο Black edition αποτελεί “μονόδρομο” όσον αφορά την κάμερα που προτίθεστε να πάρετε μαζί σας στις καλοκαιρινές σας αποδράσεις. Μπορεί ακόμη να “αιχμαλωτίσει” φωτογραφίες έως 12MPixels ενώ διαθέτει αδιάβροχο τηλεχειριστήριο.
    www.gopro.com

    Τι άλλο να πάρετε μαζί σας

    SCANIT κοντομάνικα μπλουζάκια

    SCANIT T-SHIRTS

    Για το καλοκαίρι του 2013, μην ξεχάσεις να βάλεις στη βαλίτσα τουλάχιστον ένα SCANIT E-SHIRT! Γιατί όταν το φοράς, εικόνες, epic videos και έξυπνες ατάκες εναλλάσσονται με κάθε σκανάρισμα και εμφανίζονται σε mobile friendly σελίδες στην οθόνη του κινητού σου.
    www.scanit.gr

    Eastpack ΤΣΑΝΤΑ

    EK084_93B

    Τσάντα με μεγάλο χώρο και U-zip openin. Διαθέτει τσέπες εξωτερικές με φερμουάρ και ρυθμιζόμενο ιμάντα ώμου.
    www.lycshop.gr

    www.lycshop.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles