21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    SAP: Κατανοώντας την αξία των Big Data, συμβάλει στην καταπολέμηση του καρκίνου!

    Η ανάγκη παροχής εξατομικευμένης φροντίδας, από τους οργανισμούς υγείας και τα ερευνητικά κέντρα, κάνει πλέον απαραίτητη τη χρήση τεχνολογίας που συγκεντρώνει και διαμοιράζει μεγάλο όγκο και ποικιλία δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό η SAP, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες, τη σημαντική πρόοδο που έχει καταγράψει, στην προσπάθεια της να προσφέρει μέσω των λύσεων της ολοένα και περισσότερα οφέλη σε ασθενείς για την καταπολέμηση του καρκίνου και άλλων σοβαρών ασθενειών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η CancerLinQ LLC (είναι θυγατρική της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας), επέλεξε την πλατφόρμα SAP HANA για την ανάπτυξη του ASCO CancerLinQ. Το CancerLinQ είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα πληροφοριών για την υγεία, η οποία αξιοποιεί τα Big Data για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας σε ασθενείς με καρκίνο. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες δεδομένων για τον καρκίνο που αναπτύσσεται και καθοδηγείται από ιατρούς με πρωταρχικό σκοπό τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών.

    Ειδικότερα, η σχέση της SAP με την ASCO βασίζεται στην περσινή έγκαιρη ανάπτυξη της έρευνας Medical Research, μια υπηρεσία που στηρίζεται στην πλατφόρμα ογκολογικών κλινικών δεδομένων που ανέπτυξε η SAP σε συνεργασία με το Γερμανικό Εθνικό Κέντρο για ογκολογικές ασθένειες, με μοναδικό στόχο την ιατρική έρευνα και όχι την παροχή θεραπείας σε ασθενείς. Παράλληλα, η SAP, θα προσφέρει μια εξατομικευμένη υπηρεσία θεραπείας προς τους υπαλλήλους της που «μάχονταν» τον καρκίνο. Η υπηρεσία, αυτή ονομάζεται COPE (Corporate Oncology Program for Employees) και προσφέρεται μέσω εταιρικής σύμπραξης με τη MOLECULAR HEALTH GmbH, παρέχει δε υποστήριξη όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων για στοχευμένες θεραπείες καρκίνου, που στόχο έχουν να προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα με όσο δυνατόν λιγότερες παρενέργειες.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εταιρεία PHEMI, βασικός συνεργάτης της SAP, διαθέτει τη δυνατότητα αποθήκευσης υψηλού όγκου δεδομένων, παρέχοντας στους οργανισμούς υγείας λύσεις που βοηθούν τους ερευνητές και τους κλινικούς επιστήμονες να εντοπίσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται εύκολα και γρήγορα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles