17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Σατανικό! Μητέρα χρησιμοποίησε deepfakes για να «παγιδεύσει» τις αντιπάλους της κόρης της!

    Η τεχνολογία των deepfakes είναι ένα θέμα που θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός. Το ανθρώπινο μάτι μπορεί πλέον πολύ εύκολα να ξεγελαστεί, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις είναι τρομακτική η ακρίβεια που ένα deepfake δύναται να «αντιγράψει» την ιδιαιτερότητα κάθε προσώπου. Ακόμη χειρότερα, πλέον δεν χρειάζεται κάποιο supercomputer για ένα στηθεί αποτελεσματκά ένα παραπλανητικό deepfake video. Όπως αντιλαμβάνεστε η ύπαρξη των deepfake videos εγείρει πολλά ερωτήματα ηθικής φύσεως και σίγουρα θα βρεθεί στο επίκεντρο νομικών εξελίξεων.

    Δεν χρειάζεται κανείς να είναι μάντης για να καταλάβει ότι αυτού του τύπου τα videos μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον και για δόλιους σκοπούς – παράνομες και αξιόποινες πράξεις. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση της Raffaela Spone, μιας μητέρας ενός έφηβου κοριτσιού από την Πενσυλβάνια των Η.Π.Α, η οποία δεν δίστασε να κάνει χρήση της εν λόγω τεχνολογίας για να «παγιδεύσει» τις δήθεν αντιπάλους της κόρης της, έτσι ώστε το βλαστάρι της να κερδίσει την εύνοια της προπονήτριας των cheerleaders. Η «δαιμόνια» Raffaela λοιπόν δημιούργησε και ανέβασε στα social media μια σειρά από deep fake videos που εμφάνιζαν τις συμμαθήτριες της κόρης της, να καπνίζουν και να πίνουν αλκόολ (ακόμη και σε… γυμνά ενσταντανέ), έχοντας ως στόχο φυσικά να τις διαβάλλει και να αποβληθούν από την ομάδα.

    Ύστερα από διαρκείς παρενοχλήσεις και λεκτικές αντιπαραθέσεις, την υπόθεση ανέλαβαν οι αρχές, οι οποίες κατάφεραν να φέρουν στο φως τις πράξεις της Raffaela. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η έφηβη κόρη της δεν γνώριζε το παραμικρό για τις «αγαθοεργίες» της μητέρας της… Είμαστε βέβαιοι ότι όσο θα περνάει ο καιρός, θα μαθαίνουμε συνεχώς για ανάλογα περιστατικά…   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles