20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο CEO της Nintendo, Satoru Iwata, δε βρίσκεται στη ζωή…

    Ο Satoru Iwata, μία από τις πιο γνωστές προσωπικότητες από τον κόσμο του gaming δυστυχώς δε βρίσκεται στη ζωή. Σύμφωνα με μία επίσημη ανακοίνωση από τη Nintendo, ο Satoru Iwata έχασε τη μάχη με την “επάρατο νόσο” στις 11 Ιουλίου, καθώς εδώ και αρκετό καιρό έπασχε από καρκίνο στη χοληδόχο κύστη.

    Satoru Iwata

    Ο Iwata ήταν μόλις 55 χρονών και αντιμετώπισε την ασθένεια του με ιδιαίτερο θάρρος. H επαγγελματική του σταδιοδρομία ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την εξέλιξη του gaming, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του από την HAL Laboratory ως προγραμματιστής και game designer. Εκεί, ο Iwata συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη ορισμένων ιστορικών τίτλων όπως το Kirby και Earthbound, ενώ μάλιστα το 1993 κατάφερε να γίνει πρόεδρος της HAL. H σχέση του Iwata με τη Nintendo ξεκίνησε το 2000, όπου και διορίστηκε director της Nintendo τον Ιούνιο του 2000. Δύο χρόνια αργότερα πήρε προαγωγή στη θέση του προέδρου, αντικαθιστώντας τον Hiroshi Yamauchi, ενώ το 2013 ανέλαβε καθήκοντα ως CEO της Nintendo America. Ο Iwata σε όλη του τη ζωή δίδαξε το ήθος, για αυτό και αναγνωρίζεται από όλους τους ανθρώπους της βιομηχανίας ως ένα πρόσωπο που συνέβαλλε καταλυτικά στην εξέλιξη του gaming. Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλό ταξίδι και να τον ευχαριστήσουμε για όλες τις ευχάριστες αναμνήσεις… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles