23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Satya Nadella, CEO Microsoft: “Ναι, χάσαμε το παιχνίδι της κινητής, αλλά…”

    Η Microsoft μπορεί να έχασε το παιχνίδι στην… κινητή δε σκοπεύει όμως να κάνει το ίδιο λάθος και σε άλλες ανερχόμενες κατηγορίες προϊόντων, όπως η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα.

    Για το mobile, ωστόσο, η παραδοχή της ήττας είναι δεδομένη, όπως διαβάσατε στην παραπάνω πρόταση, και μάλιστα γίνεται από το στόμα του ίδιου του CEO της εταιρείας, Satya Nadella.

    satya-nadella-microsoft

    Μιλώντας τη Δευτέρα στο εναρκτήριο δείπνο του WSJD Live conference της Wall Street Journal, ο επικεφαλής της Microsoft ανέφερε ότι, χωρίς καμία αμφιβολία, η αμερικανική εταιρεία έχασε το παιχνίδι της κινητής.

    “Στόχος μας είναι τώρα να αναπτύξουμε νέες κατηγορίες προϊόντων”, σημειώνει ο Nadella, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα, που για τον CEO του Redmond είναι αγορές με τεράστιες ευκαιρίες για μελλοντική ανάπτυξη.

    Η Microsoft δε βρίσκεται πάντως ακόμη εντελώς …έξω από την αγορά της κινητής και ο Nadella ανέφερε ότι βλέπει το ρόλο της ως μία εταιρεία που μπορεί να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως π.χ. το χαρακτηριστικό Continuum που επιτρέπει στα smartphones με Windows 10 να λειτουργούν σαν PCs όταν συνδέονται σε μία οθόνη.

    Οι νέες τεχνολογίες, ωστόσο, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, θα είναι ολοένα και πιο σημαντικές για τη Microsoft, καθώς θα συμβάλλουν στο να “ξεκολλήσει” μόνο από τον κόσμο των υπολογιστών.

    “Αν μη τι άλλο, το δίδαγμα για εμάς, είναι το εξής: το ότι σκεφτήκαμε τον υπολογιστή ως το κομβικό σημείο για όλα τα πράγματα που θα έρθουν ήταν ίσως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάναμε.”

    Οι επισημάνσεις του Nadella έρχονται μέρες πριν από ένα event στο οποίο η Microsoft αναμένεται να δείξει νέο hardware και στο οποίο θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απόψεις του CEO της και το όραμά του για το hardware business της εταιρείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles