15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Saul Berenson: O καλύτερος μέντορας που θα μπορούσες να είχες ποτέ

    Saul Berenson μου θυμίζει καθηγητή. Καθηγητή μαθηματικό, που διδάσκει ιδιαίτερα σε φροντιστήριο. Μοιάζει συγκλονιστικά σίγουρος γι’ αυτό που πραγματεύεται και ξέρει να σε πείσει πως ο τρόπος του είναι ο απόλυτος και o πλέον ασφαλής για να φτάσεις στο ζητούμενο. Η παραπάνω αυτοπεποίθησή του χρωματίζει το τρομερό του μειδίαμα με μία καλά κρυμμένη αλαζονεία/ανωτερότητα. Και μπορεί να μοιάζει με «καθηγητή», έναν χαμηλών τόνων δίχως εξάρσεις τύπο, ωστόσο εάν τυχόν πιστέψεις πως είναι soft και του χεριού σου, ρωτήστε τη μύτη του Javadi, του Ιρανού τρομοκράτη δολοπλόκου, για το τι μπορεί να κάνει εάν τον προκαλέσεις.

    Episode 201

    Ο Saul Berenson, αυτό το απίστευτο μούσι της CIA που πλέον στον τρίτο κύκλο της σειράς ηγείται της μυστικής υπηρεσίας, φαντάζει ο καλύτερος μέντορας που θα ήθελες να έχεις στη ζωή σου. Στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά, στη σχολή… κεραμικής. Μοιάζει ατάραχος, και όταν τα πράγματα ζορίζουν ένα απλό τρίψιμο του κεφαλιού με τον αντίχειρα και τον δείκτη φτάνουν για να ξεμπλοκάρει το τσιπάκι και να πάει στο παρακάτω σχέδιο. Στην παρακάτω αποστολή που θα φέρει εις πέρας το πουλέν του, η Carrie Mathison (Claire Danes).
    Ωθεί την δεδομένη τολμηρή φύση της στα όρια, την «εκμεταλλεύεται» όσο δεν πάει άλλο και της δίνει τα εύσημα με ένα απλό χτύπημα στην πλάτη. Κι όμως, πιστεύεις πως η Carrie θα έκανε αυτά κι άλλα τόσα, και λόγω του παρορμητικού της ενστίκτου, αλλά και λόγω της ικανότητας του Saul να την έχει πάντα στην «τσίτα».

    Σηκώνοντας όλο το βάρος της υπόθεσης της σειράς, που δεν είναι άλλο από την γκρίζα ηθική ζώνη όπου συμβαίνουν όλα σήμερα στον αγώνα κατά της «τρομοκρατίας», ο Saul, που ερμηνεύει εξαιρετικά ο Μandy Patinkin, κάθε φορά που ζορίζουν τα πράγματα, σφίγγει τα χείλη, και βάζει σε λειτουργία το πιο φονικό επίμονο κοίταγμα, που νομίζεις πως θα μετατρέψει αυτό/αυτόν που “καρφώνει” σε στήλη άλατος. Ένα από τα κλου των τηλεοπτικών σειρών των τελευταίων ετών, το must feature του φετινού top 10. Την άλλη πάλι στιγμή, όταν τον τσακίζει η μοναξιά της δουλειάς, αυτή η απίθανη όψη “αρκούδας” (“bear” είναι το παρατσούκλι του) παραμένει αναλλοίωτη, και τότε «μιλάνε» όλα τα υπόλοιπα, με τα μάτια κυρίως να υγραίνονται.

    Στην τρίτη σεζόν του Homeland πολλοί παραπονιούνται που έχει εξαφανιστεί ο Nicholas Brody, πως η σειρά έχει ουσιαστικά κλείσει τον κύκλο της κλπ. Εγώ καθόλου. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το εκφραστικό μούσι, αυτό το κεφάλι χωρίς λαιμό, με την ματιά φωτιά, όλα είναι cool.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles