23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Scalpers… αυτή η μάστιγα! Πούλησε Playstation 5 σε τρελές τιμές και έβγαλε 40.000$ σε μία εβδομάδα!

    Με το PlayStation 5 αυτή τη στιγμή να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση, καθώς έχει γίνει sold-out σχεδόν σε όλες τις αγορές του κόσμου, οι scalpers πραγματικά… οργιάζουν! Σε περίπτωση που δεν έχει ακούσει ποτέ ξανά για τη δράση τους, οι scalpers μπορούν πολύ εύκολα να εντοπίσουν προϊόντα (όχι μόνο αποκλειστικά από τον χώρο της τεχνολογίας) με αυξημένη ζήτηση, να τα αγοράσουν στη κανονική τιμή τους (μια σημαντική ποσότητα) και στη συνέχεια να τα «μοσχοπουλήσουν» σε αστρονομικές τιμές!

    Αυτό έκανε και o scalper που φέρει το παρατσούκλι Mark F, o οποίος αφού πρώτα απέκτησε 221 PlayStation 5, στη συνέχεια άρχισε να τα πουλάει στην τιμή των 1000$ (διπλάσια τιμή από ότι κοστίζουν κανονικά). Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα ο «δαιμόνιος» scalper κατάφερε να γίνει πλουσιότερος κατά 40.000$! Υπολογίζεται ότι εάν συνεχίσει να πουλάει με τους ίδιους ρυθμούς τα PS5 που έχει στη διάθεση του, τότε θα βγάλει κοντά στα 100.000$ καθαρό κέρδος. Αν και η τεχνική του δεν είναι γνωστή, ωστόσο από ότι ακούγεται κατάφερε να ξεπεράσει τους περιορισμούς που είχε θέσει η Sony, βασιζόμενος σε bots, τα οποία αγόραζαν κονσόλες PS5 με αυτοματοποιημένο τρόπο. Εκτός από τον Mark F, ένα άλλο group από scalpers στη Βρετανία κατάφερε να εξασφαλίσει περισσότερα από 3.500, πράγμα που μεταφράζεται σε περισσότερο από 1.000.000$ σε κέρδος. Όπως και να ‘χει, επειδή αντίστοιχα φαινόμενα έχουν εμφανιστεί (σε μικρότερο βαθμό και πιο μεμονωμένα) και στη χώρα μας, καλό θα ήταν να μην ενδίδεται σε τέτοιου είδους «προσφορές». Η καινούργια φουρνιά κονσολών PlayStation 5 σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σύντομα στη χώρα μας και στις αρχές του 2021 η διαθεσιμότητα της κονσόλας της Sony θα είναι πολύ καλύτερη.   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles