24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Σχεδιάζοντας τη Βιομηχανία της Νέας Εποχής: Διαβούλευση με στόχο την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων

    IMG_20180416_111839

    Πραγματοποιήθηκε χθες (Δευτέρα 16 Απριλίου) στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, η ημερίδα ‘Σχεδιάζοντας τη Βιομηχανία της Νέας Εποχής’ που διοργάνωσε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στο πλαίσιο της ημερίδας, έγινε διαβούλευση και ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, με πρώτιστο στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων της βιομηχανίας και τον προσδιορισμό των αναγκαίων δράσεων για περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη της.

    Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυναν ο Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου Βιομηχανίας & Τουρισμού κ. Γ. Λακκοτρύπης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Χρίστος Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

    Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν επιχειρηματίες από τον κλάδο της Βιομηχανίας, εκπρόσωποι φορέων της οικονομίας και στελέχη της αγοράς. Στη διάρκεια της Ημερίδας πραγματοποιήθηκαν τέσσερα παράλληλα εργαστήρια τα οποία επικεντρώθηκαν στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:  ‘Doing Business’ (Επίλυση των Διαρθρωτικών Προβλημάτων της Βιομηχανίας, Υποδομές για Βιώσιμη Ανάπτυξη/ Παραγωγή, Βελτίωση Βιομηχανικού/ Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος) –  ‘Ψηφιοποίηση και Δεξιότητες’ (Ψηφιοποίηση της Βιομηχανίας, Ανάπτυξη Νέων Δεξιοτήτων και Ενίσχυση / Αναβάθμιση Υφιστάμενων Δεξιοτήτων) – ‘Χρηματοδότηση’ (Ενίσχυση της Πρόσβασης στη Χρηματοδότηση) και τέλος ‘Εμπόριο και Εξωστρέφεια’ (Ενίσχυση της Πρόσβασης στις Αγορές / Εξωστρέφεια, Εξαγωγές και Επενδύσεις).

    Ρόλο εισηγητή (rapporteur) σε δύο από τα τέσσερα εργαστήρια, είχαν ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΒ κ. Γιώργος Πέτρου και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΟΕΒ κ. Κωνσταντίνος Ξυδάς  με βοηθούς το Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Οικονομίας της ΟΕΒ κ. Αντώνη Φραγκούδη και το Λειτουργό Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Οικονομίας κ. Μιχάλη Γρηγορίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles