17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σχέδιο επιχορήγησης ευρυζωνικών συνδέσεων ≥100Mbps: Παρουσιάστηκε σήμερα και επίσημα από την Υπ. Μεταφορών Β. Αναστασιάδου

    Διευθύντρια ΓΤΠ – Συνέντευξη Τύπο

    Την έναρξη του Σχεδίου επιχορήγησης πολιτών για ευρυζωνικές συνδέσεις υπέρ υψηλών ταχυτήτων (≥100Mbps) από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΤΗΕ) παρουσίασε σήμερα η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα. Βασιλική Αναστασιάδου, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

    Η Υπουργός Μεταφορών, μιλώντας στο πλαίσιο της διάσκεψης, αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που θα αποφέρουν η τεχνολογική πρόοδος και οι επενδύσεις στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών στο σύνολο της οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλής αξίας, στον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, στην αύξηση της διαφάνειας, στην προώθηση της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

    Όπως είπε η Υπουργός Μεταφορών, το σχέδιο χορηγιών για την επιδότηση ευρυζωνικών συνδέσεων υπέρ υψηλών ταχυτήτων (τουλάχιστον 100Mbps) αφορά στην περίοδο 2019-2020, με δικαιούχους όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Η κα Αναστασιάδου γνωστοποίησε επίσης, ότι στα πλαίσια της πολιτικής της Κυβέρνησης για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στον Κύπριο πολίτη, το ΤΗΕ προχώρησε με την χορήγηση εξουσιοδοτήσεων για τη λειτουργία πιλοτικών δικτύων 5G στις εταιρείες Cyta, MTN Cyprus Ltd και Primetel Plc.

    Τα εν λόγω δίκτυα, όπως ανέφερε η Υπουργός, θα λειτουργήσουν στη ζώνη ραδιοσυχνοτήτων 3400-3800 MHz, ζώνη η οποία προσδιορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη ως η «πρωτοπόρος ζώνη» για τη χρήση του 5G στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Όπως αναφέρθηκε, το ΤΗΕ θα δώσει την ευκαιρία στους παρόχους κινητών υπηρεσιών να λειτουργήσουν πιλοτικά δίκτυα 5G, μέχρι τον Νοέμβριο του 2019, έτσι ώστε να διεξάγουν πειράματα και δοκιμές του εξοπλισμού τους.

    Η διαδικασία αδειοδότησης δικτύων 5G αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 4ο τρίμηνο του 2019 με την προκήρυξη σχετικής δημόσιας διαβούλευσης. Στόχος του Υπουργείου είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης εντος του 2020, έτσι ώστε να έχουμε τα πρώτα εμπορικά δίκτυα 5G στη Κύπρο.

    Τη συνέντευξη Τύπου, χαιρέτισαν η Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Σόφη Μιχαηλίδου και ο Διευθυντής του ΤΗΕ κ. Γιώργος Κωμοδρόμος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε επίσης παρουσίαση του ευρύτερου  Σχεδίου Δράσης της Ψηφιακής Στρατηγικής της Κύπρου, από τον Ανώτερο Λειτουργό του τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών κ. Ανδρόνικο Κάκκουρα.

    Διευθύντρια ΓΤΠ – Συνέντευξη Τύπο

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles