17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Σχεδόν οι μισοί followers του Trump στο Twitter είναι ψεύτικα προφίλ!

    Ο συγγραφέας John Niven διαπίστωσε πριν από μερικές ημέρες ότι το επίσημο Twitter account του Donald Trump, γνώρισε μια σημαντική αύξηση σε νέους followers το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κάτι τέτοιο μοιάζει κάπως περίεργο. Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο αριθμός των followers αυξήθηκε κατά 3 εκατομμύρια, ενώ παρατηρείται και ένα άλλο φαινόμενο, να μπλοκάρονται πολλοί άνθρωποι.

    trump

    Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Thenextweb, ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε μεταξύ των followers του προφίλ του προέδρου, είναι ότι οι λογαριασμοί δημιουργήθηκαν πρόσφατα, δεν υπάρχει φωτογραφία προφίλ, ενώ λείπουν και οι πληροφορίες βιογραφικού. Στη πραγματικότητα, από τους 31 εκατομμύρια followers του προέδρου, μόνο οι μισοί είναι πραγματικοί. Σύμφωνα με το Twitter Audit, μια online υπηρεσία που ελέγχει για fake followers, υποστηρίζει ότι κάτι λιγότερο από το 51% των συνολικών followers, είναι πραγματικοί.

    Screen-Shot-2017-05-30-at-3.16.24-PM-796x254

    Όσον αφορά την Hillary Clinton, το ποσοστό των αυθεντικών followers διαμορφώνεται στο 61%, ενώ του Barack Obama φθάνει το 79%. Επομένως, μήπως ο Trump «αγοράζει» followers; Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αρκεί όμως να κάνουμε μια σημαντική διευκρίνηση. Ότι η αγάπη του για τα στατιστικά στοιχεία και τα αριθμητικά δεδομένα είναι προφανής, όπως στην περίπτωση που υποστήριξε ότι στην Ορκωμοσία του παρευρέθηκαν 1.5 εκατομμύριο Αμερικανοί, με τις φωτογραφίες και τους πρόχειρους υπολογισμούς, φυσικά, να το διαψεύδουν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles