12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Schneider Electric: Οι νέες λύσεις της Wiser για το έξυπνο σπίτι του μέλλοντος!

    Το σχέδιό της για τη μετατροπή των σπιτιών από έξυπνα σε βιώσιμα παρουσίασε πριν λίγες ημέρες η Schneider Electric, μία εταιρεία που αποτελεί πραγματικό ηγέτη στον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την IFA 2020 Special Edition.

    Η εταιρεία αποκάλυψε τα νέα της προϊόντα στον τομέα της έξυπνης οικιακής τεχνολογίας, παρουσιάζοντας τους νέους αισθητήρες του brand της Wiser, οι οποίοι μπορούν να υπολογίσουν με ακρίβεια την ενεργειακή απόδοση και το CO2 impact σε κάθε δωμάτιο, με μια διαθέσιμη εφαρμογή της Wiser να διαχειρίζεται το σύνολο των λύσεων της εταιρείας.

    Τα βιώσιμα σπίτια θα αποτελέσουν μία πραγματικότητα για τους καταναλωτές μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, σύμφωνα με τη Schneider Electric.

    Οι νέες λύσεις Power Tag, Acti9 Active καθώς και το σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας σε κάθε δωμάτιο μπορούν -με ευκολία και χωρίς να κοστίζουν υπερβολικά- να τοποθετηθούν στις υπάρχουσες κατοικίες, ενώ μπορείτε να τα διαχειριστείτε μέσω της εφαρμογής της Wiser, αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα στην πορεία προς τα βιώσιμα σπίτια.

    Τα έξυπνα σπίτια γίνονται βιώσιμα

    Οι νέες προσθήκες στη smart home σειρά Wiser της Schneider Electric σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα προόδου στα σχέδιά της για τη δημιουργία προσιτών, βιώσιμων, ενεργειακά αποδοτικών, ασφαλών και εξατομικευμένων στις ανάγκες του καθενός κατοικιών. Τα νέα προϊόντα υπόσχονται να αυξήσουν την ασφάλεια, δίνοντας παράλληλα στους καταναλωτές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση ενέργειας και τις αντίστοιχες επιπτώσεις που αφορούν τις εκπομπές CO2. Χάρη σε προβλέψεις που βασίζονται στην τεχνολογία AI και το Machine Learning, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος ηλεκτρικής θέρμανσης έως και 50%, καθώς και να προβλέψουν επερχόμενα trends στο κομμάτι του solar production.

    Ο επαναστατικός αισθητήρας Power Tag είναι ένα από τα τρία προϊόντα του βελτιωμένου οικοσυστήματος έξυπνων βιώσιμων προϊόντων Wiser που παρουσιάστηκαν από την εταιρείαΤο Power Tag είναι ένας “plug and play”αισθητήρας για το ηλεκτρικό πάνελ του σπιτιού σας (είναι κατάλληλα σχεδιασμένος για να προσαρμόζεται οικονομικά και σε παλαιότερες κατοικίες). Επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σπιτιών να παρακολουθούν την κατανάλωση ενέργειας ανά δωμάτιο και, μάλιστα, ενημερώνει ακριβώς για το πώς χρησιμοποιείται αυτή η ενέργεια και όχι μόνο για το πόση συνολικά καταναλώνεται. Μπορείτε να ορίσετε μηνιαίους στόχους κατανάλωσης ενέργειας, λαμβάνοντας μια ειδοποίηση εάν το σύστημα εντοπίσει υπέρβαση.

    Μια μελλοντική δυνατότητα του προϊόντος θα επιτρέπει να παρέχονται επιπλέον στοιχεία από τον αισθητήρα, κάτι που θα βοηθήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιών να παρακολουθούν την κατανάλωση όσον αφορά τις εκπομπές CO2, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα το αποτύπωμα άνθρακα. Όσον αφορά τώρα τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, το σύστημα μπορεί να τους συμβουλεύει πότε είναι ο καλύτερος χρόνος για τη φόρτιση του αυτοκινήτου – για παράδειγμα, όταν ο κόστος είναι χαμηλότερο ή υπάρχει διαθέσιμη υπερβολική ηλιακή ενέργεια. Οι καταναλωτές με ηλιακούς συλλέκτες μπορούν επίσης να παρακολουθούν τα επίπεδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Οι χρήστες ηλιακών μπορούν να μεγιστοποιήσουν τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας και να διασφαλίσουν ότι τα πάνελ τους λειτουργούν αποδοτικά, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το αποτύπωμα άνθρακα.

    Η δεύτερη καινοτομία της Schneider Electric είναι το Acti9 Active, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια και αξιοπιστία στο κομμάτι της ισχύος. Μήπως η τηλεόρασή σας ή η σύνδεση στο Διαδίκτυο διακόπτεται όταν υπάρχει καταιγίδα; Υπάρχουν αυξημένα φορτία στην πρίζα πίσω από την τηλεόραση όταν τα παιδιά σας παίζουν βιντεοπαιχνίδια; Ζείτε σε μία από τις περιοχές σε όλη την Ευρώπη που διαθέτουν παλιές ηλεκτρικές υποδομές; Το Acti9 Active σας ειδοποιεί όταν υπάρχουν σφάλματα όπως υπερφόρτωση ή διάβρωση, επιτρέποντάς σας να διορθώσετε τυχόν προβλήματα πριν γίνουν σημαντικά.

    Η τρίτη νέα πρόταση του έξυπνου οικοσυστήματος της Schneider Electric είναι ένα άκρως αποδοτικό σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας, το οποίο, ουσιαστικά, ελέγχει τη θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο με ακρίβεια, τροφοδοτείται από AI και Machine Learning και βοηθάει στη μείωση των λογαριασμών που σχετίζονται με την ενέργεια έως και 50%. Η λειτουργία ελέγχου σε κάθε δωμάτιο σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα συστήματα θέρμανσης πιο αποτελεσματικά, εκτιμώντας με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά θέρμανσης ανά δωμάτιο και όχι σε ολόκληρο το σπίτι. Μια δεύτερη δυνατότητα που θα προστεθεί σύντομα είναι η “ανίχνευση ανοιχτού παραθύρου”. Εάν ένα παράθυρο παραμείνει ανοιχτό, η θέρμανση απενεργοποιείται, στέλνετε ειδοποίηση στο χρήστη, ενώ η θέρμανση του χώρου ενεργοποιείται μόνο όταν κλείσει το παράθυρο. Τα οφέλη των δύο αυτών χαρακτηριστικών είναι διπλά. Εξοικονομείτε χρήματα στο λογαριασμό σας όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια και μειώνονται οι κλιματικές επιπτώσεις.

    Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε η Schneider Electric στην IFA 2020 Special Edition.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles