17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Science Talks Kids Edition: Σειρά podcast του Πανεπιστημίου Κύπρου για παιδιά

    Στη νέα σειρά podcast με τον τίτλο «Science Talks» που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου γίνονται συζητήσεις με ακαδημαϊκούς και ερευνητές για διάφορα επιστημονικά θέματα της ειδικότητάς τους, εντάχθηκε η σειρά «Science Talks Kids Edition» που απευθύνεται σε παιδιά 3-11 ετών.

    Στόχος της σειράς είναι να τα εξοικειώσει τα παιδία με διάφορα επιστημονικά θέματα και να τους δώσει την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις στους ακαδημαϊκούς ερευνητές του Πανεπιστημίου. Η σειρά «Science Talks Kids Edition» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Bobos Family Radio, από όπου θα αναμεταδίδονται οι εκπομπές.

    Το 1ο επεισόδιο έχει ως θέμα τη βιοποικιλότητα, δηλαδή, την ποικιλία της ζωής σε ένα οικοσύστημα ή σε ολόκληρη τη Γη.

    Πόσα διαφορετικά είδη ζώων ζουν στην Κύπρο και πόσα σε όλο τον κόσμο; Γιατί μερικά ζουν μόνο σε κάποιες χώρες και δεν υπάρχουν σε άλλες; Υπάρχουν «καλά» και «κακά» ζώα; Κινδυνεύουμε από τα ζώα όταν βρισκόμαστε στη φύση; Πώς βρέθηκαν στη χώρα μας τα ζώα που ζουν εδώ;

    Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους στον Καθηγητή Οικολογίας και Βιοποικιλότητας στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Σπύρο Σφενδουράκη, ο οποίος μελετά πώς ζουν τα ζώα και τα φυτά στο περιβάλλον τους, πώς επηρεάζουν το ένα το άλλο, πώς επηρεάζονται από το περιβάλλον τους και πώς εξελίσσονται στον χρόνο και τον χώρο.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την ερώτηση του παιδιού τους με μήνυμα μέχρι την 28η Ιανουαρίου 2021 στη σελίδα που ακλουθεί στο Facebook: https://www.facebook.com/UniversityofCyprusAlumni ή μέσω Email: [email protected] αναφέροντας το όνομα του παιδιού, την πόλη που διαμένει και την ηλικία του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles