15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    H επιστήμονας που ήπιε νερό ηλικίας 1,5 δις ετών (και έζησε να μας πει την ιστορία)

    Πριν περίπου ένα μήνα, επιστήμονες ανακάλυψαν μία μικρή ποσότητα νερού σε ένα ορυχείο στον Καναδά, η ηλικία του οποίου χρονολογείται στα 1,5 δισεκατομμύρια χρόνια και βρισκόταν στάσιμο, κάτω από ένα βράχο. Η ποσότητα νερού αυτή, θεωρείται πως ίσως φέρει μαζί της τα μυστικά της προϊστορικής ζωής του πλανήτη. Μία εκ των επιστημόνων, η Δρ. Barbara Sherwood Lollar όμως, ως γνήσια περίεργη επιστήμονας, δοκίμασε το νερό αυτό, το ήπιε και μας ενημερώνει πως η γεύση του είναι χάλια.

    la-sci-sn-deep-beneath-the-earth-water-untouch-001

    Πρέπει να ομολογήσω πως το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές. Η γεύση του είναι χάλια. Είναι πολύ πιο αλμυρό από το νερό της θάλασσας. Δεν θα θέλατε με τίποτα να πιείτε αυτό το πράγμα. Έτσι δήλωσε στους LA Times.

    Το αίσθημα αηδίας που μας προκαλείται για την περίεργη επιστήμονα ενισχύεται και από την μαρτυρία της πως, πέρα από την αλμυρή γεύση του, το νερό αυτό τείνει να παίρνει ένα πορτοκαλί χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρα.

    Φανταστείτε όμως. Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει δοκιμάσει αρκετές φορές από ένα νερό που δεν γνωρίζει ακόμα τι προϊστορικούς οργανισμούς φέρει στη σύστασή του, μετά από 1,5 δισεκατομμύριο χρόνια. Κι αν εσείς βλέπετε το νερό της βρύσης σας και σκέφτεστε ότι μπορεί να κρύβει δεινόσαυρους μέσα του, σκεφτείτε ότι στο στομάχι της κας Lollar ίσως αυτή τη στιγμή βρίσκονται μικρά δεινοσαυράκια εν εξελίξει… Κι όλα αυτά για χάρη της επιστήμης. … … …

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles