20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Σε Ακολουθεί: Η ταινία που κατατρόμαξε κοινό και κριτικούς

    Οι ερμηνείες που προσπάθησαν να δώσουν οι fans ήταν πολλές. Τι είναι Αυτό που σε ακολουθεί; Ποιος είναι ο συμβολισμός της ταινίας; Από την στιγμή που προβλήθηκε το Σε Ακολουθεί του David Robert Mitchell τον Μάρτιο του 2015 έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και πολλοί μιλούν ήδη για ένα κλασικό φιλμ στο “supernatural horror” είδος. Ο ίδιος θα πει πως δεν τον ενδιαφέρει να εξηγήσει τι είναι “αυτό” και από που προέρχεται. Οι πρωταγωνιστές ζουν έναν εφιάλτη και όταν προσπαθείς να τον λύσεις, απλά δεν τα καταφέρνεις όσο και να προσπαθείς.
    Το Σε Ακολουθεί αναδείχθηκε σε πραγματικό κινηματογραφικό φαινόμενο, που παρέσυρε στον εφιάλτη του και τους θεατές, ακόμα και το δύσπιστο κοινό και τους κριτικούς στο Φεστιβάλ Καννών όπου έκανε την πρεμιέρα του.

    itfollows

    Ένα ημίγυμνο κορίτσι τρέχει ουρλιάζοντας έξω από το σπίτι της, προσπαθώντας να ξεφύγει από έναν θανάσιμο κίνδυνο που μόνο εκείνη μπορεί να δει. Ο πανικός την οδηγεί ως την παραλία όπου αφήνει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα, λίγο πριν το πτώμα της βρεθεί φριχτά παραμορφωμένο. Με αυτόν τον ανατριχιαστικό πρόλογο, το Σε Ακολουθεί μας προσγειώνει απότομα στον αλλόκοτο κόσμο του, τον οποίο στοιχειώνει μία αγνώστου προελεύσεως υπερφυσική απειλή που μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και ακολουθεί μέρα-νύχτα το στόχο της, αθέατη σε όλους εκτός από το θύμα.
    Για τη 19χρονη Τζέι (Μάικα Μονρόε), τα μόνα πράγματα που θα έπρεπε να την απασχολούν αυτό το φθινόπωρο είναι το σχολείο, τα αγόρια και τα σαββατοκύριακα στη λίμνη. Έπειτα από μια φαινομενικά αθώα ερωτική συνεύρεση, όμως, βρίσκεται να καταδιώκεται από τη φρικαλέα αυτή κατάρα, εφιαλτικά οράματα που μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε ανθρώπινη μορφή, μετατρέποντας ακόμα και τις πιο οικείες φιγούρες σε πιθανούς δολοφόνους της. Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα, η Τζέι θα αναζητήσει τη βοήθεια των φίλων της σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ανατρέψει την τρομερή της μοίρα.
    Με αβάσταχτο σασπένς, εμπνευσμένες επιρροές από κλασικές ταινίες τρόμου όπως οι δημιουργίες του Τζον Κάρπεντερ και ένα δυσοίωνο ηλεκτρονικό σάουντρακ από τους Disasterpeace, ο David Robert Mitchell συνδυάζει μια πρωτότυπη ιδέα με μια αποτελεσματική αλληγορία για την εφηβεία και τη σεξουαλικότητα, σε ένα δαιμονικά ευφυές φιλμ.

    Η ταινία βγαίνει σήμερα στις αίθουσες, 20 Αυγούστου σε διανομή Weird Wave.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles