23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Σε διαβούλευση το Σχέδιο στήριξης των επενδύσεων για ανάπτυξη Δικτύων VHCN σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές της Κύπρου

    Την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για το Σχέδιο Επέκτασης Δικτύων Πολύ Υψηλής Χωρητικότητας (Very High Capacity Networks – VHCN) σε υποεξυπηρετούμενες Περιοχές της Κύπρου, ανακοίνωσε τo Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής,.

    Το εν λόγω σχέδιο που απευθύνεται σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους με στόχο την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών δικτύων VHCN, κυρίως σε αγροτικές και ημιαγροτικές περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει σήμερα ιδιωτικό ενδιαφέρον για επενδύσεις, θα στηρίξει επενδύσεις σε δίκτυα πρόσβασης VHCN σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές της Κύπρου μέσω τριών (3) τύπων παρεμβάσεων, ως ακολούθως: 

    Επενδύσεις τύπου Α: αφορά επενδύσεις σε δίκτυα σταθερής πρόσβασης VHCN που παρέχουν ταχύτητα λήψης τουλάχιστον 300 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε ταχύτητα λήψης 1 Gbps, που βρίσκονται σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ή δεν έχουν προγραμματιστεί δίκτυα που παρέχουν συνδεσιμότητα λήψης 100 Mbps έως το 2025.

    Επενδύσεις τύπου Β: αφορά επενδύσεις σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τεχνολογίας 5G που παρέχουν υπηρεσία με  ελάχιστη ταχύτητα λήψης τα 100 Mbps, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ή δεν σχεδιάζονται τέτοια δίκτυα έως το 2025. Καμία οικονομική στήριξη δεν θα χορηγείται ούτε θα χρησιμοποιείται για την εκπλήρωση νομικών υποχρεώσεων, όπως οι υποχρεώσεις κάλυψης που συνδέονται με τα δικαιώματα χρήσης ραδιοφάσματος.

    Επενδύσεις τύπου C: αφορά την υλοποίηση επενδύσεων για τη διαμόρφωση δικτύων σταθερής πρόσβασης VHCN για την παροχή συμμετρικών ταχυτήτων 1 Gbps σε κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες (εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση), νοσοκομεία και κτίρια που στεγάζουν κυβερνητικές υπηρεσίες της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης), όπου οι υπηρεσίες συμμετρικών ταχυτήτων 1 Gbps δεν είναι διαθέσιμες ή προγραμματισμένες έως το 2025.

    Τέλος, σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν γραπτώς τις παρατηρήσεις/θέσεις και απόψεις τους αναφορικά με την εν λόγω δράση, το αργότερο μέχρι τις 23 Ιουλίου 2022. Οι απαντήσεις θα πρέπει να υποβληθούν επώνυμα, είτε στην Ελληνική είτε στην Αγγλική γλώσσα, σε έντυπη μορφή (επιστολή ή fax) ή σε ηλεκτρονική μορφή (μέσω e-mail), στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Διεύθυνση Αλληλογραφίας: ΤΘ 24647, 1302 Λευκωσία, τηλέφωνο: +357 22814854, τηλεομοιότυπο: +357 22321925, email: [email protected], [email protected].

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles