18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Σε δημοπρασία το τσεκούρι του Τζακ Νίκολσον από την ταινία “Λάμψη”

    Η ταινία του 1980 «Λάμψη», στην οποία πρωταγωνίστησε ο εμβληματικός Τζακ Νίκολσον και σκηνοθέτησε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, θεωρείται σήμερα ως μία από τις σπουδαιότερες ταινίες τρόμου. Αρκετές είναι οι σκηνές της που άφησαν εποχή με πιο χαρακτηριστική αυτή που ο Τζακ Τόρανς λέει τη διάσημη ατάκα της ταινίας, «Here’s Johnny!» και σπάει την πόρτα του μπάνιου για να επιτεθεί στη γυναίκα του εν μέσω ψυχωτικού επεισοδίου. Βασικό όπλο στην ταινία είναι ένα τσεκούρι, το οποίο ο πρωταγωνιστής χρησιμοποιεί για να σκοτώσει και τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Σκάτμαν Κρόδερς, Ντικ Χάλοραν, χτυπώντας τον στο στήθος στα έγκατα του στοιχειωμένου ξενοδοχείου.

    Αυτό, λοιπόν, το τσεκούρι σήμερα πωλείται σε δημοπρασία από τον οίκο Gotta Have Rock and Roll και η τιμή του εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 100.000 δολάρια. Μέχρι σήμερα, έχει διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και φυλάσσεται σε κορνίζα μαζί με μερικές φωτογραφίες από σκηνές της ταινίας, στις οποίες εμφανίζεται.

    Διαβάστε επίσης:

    Thor: Love and Thunder – Όλα όσα γνωρίζουμε για τo μεγάλο comeback του Θεού του Κεραυνού!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles