21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Σε δημοπρασία υπολογιστής Macintosh του 1987 που χρησιμοποιούσε ο Steve Jobs

    Προτού η Apple γίνει ο γνωστός τεχνολογικός κολοσσός που όλοι ξέρουμε, ο Steve Jobs πέρασε από πολλά διαφορετικά στάδια και πειραματίστηκε με αρκετά gadgets. Ένας από τους υπολογιστές που θυμούνται αυτοί που ασχολούνται με το αντικείμενο ήταν το Macintosh SE που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’80 και τώρα ξανά ήρθε στην επιφάνεια χάρη σε μια δημοπρασία.

    Πιο συγκεκριμένα, ο υπολογιστής Macintosh SE, τον οποίο χρησιμοποιούσε ο θρύλος της τεχνολογίας Steve Jobs αναμένεται να βγει σε δημοπρασία στις 25 Οκτωβρίου με αντίτιμο που υπολογίζεται σε 200.000 με 300.000 δολάρια.

    Πρόκειται για ένα υπολογιστή εξαιρετικά καινοτόμο για την εποχή του με all-in-one design, πληκτρολόγιο και mouse, ο οποίος αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία των computers. Όταν δημιουργήθηκε το 1979, το Mac, όπως συχνά ονομάζεται, σκοπός του Jef Raskin της Apple ήταν να δημιουργηθεί ένας υπολογιστής για προσωπική χρήση που θα είναι φιλικός προς το χρήστη. Ο υπολογιστής αποτέλεσε την απάντηση της εταιρείας στα οικονομικά desktops που κυκλοφορούσαν στην αγορά, σήμερα όμως η αξία του ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    “Αγκάθι” τα ηλεκτρονικά απόβλητα! Στα σκουπίδια 5,3 δισ. κινητά μέσα στο 2022

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles