15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Σε φάση σχεδιασμού το πρώτο ιπτάμενο ξενοδοχείο στον κόσμο (video)

    Έχουμε δει κατά καιρούς πολύ εντυπωσιακά ξενοδοχεία, πόσα όμως από αυτά μπορούσαν να πετάξουν; Το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκε ένα ιδιαίτερο hotel concept, το οποίο, αν πραγματοποιηθεί, θα προσφέρει στους επιβάτες τη δυνατότητα για μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού.

    Σχεδιάστηκε από τον Tony Holmsten και οφείλει… πολλά στον επιστήμονα και μοριακό βιοτεχνολόγο από την Υεμένη, Hasem Al-Ghaili. Η φιλόδοξη ιδέα αποτελεί έναν συνδυασμό τεράστιου κρουαζιερόπλοιου και αεροπλάνο τύπου jumbo. Το αποτέλεσμα είναι ένα ιπτάμενο ξενοδοχείο που θα φιλοξενεί 5.000 άτομα. Μαζί με το εισιτήριο, οι ενδιαφερόμενοι θα απολαύσουν ιδιωτικό μπάνιο, καθιστικό και δωμάτιο, με τη διαφορά ότι αυτά θα βρίσκονται στους αιθέρες.

    Σε ένα video που ανέβηκε στο YouTube, o Al-Ghaili εξηγεί ότι το ιπτάμενο ξενοδοχείο θα είναι πυρηνοκίνητο και θα χρησιμοποιεί 20 ηλεκτρικούς κινητήρες. Ο επιστήμονας κάνει λόγο για ένα τεράστιο αεροσκάφος με έναν ξεχωριστό ειδικό θάλαμο προσγείωσης για μικρότερα μεταγωγικά αεροπλάνα που θα πηγαινοφέρνουν επιβάτες και εφόδια, ενώ θα διαθέτει και μια τεράστια αίθουσα εκδηλώσεων με θέα 360 μοιρών στους αιθέρες αλλά και πολλά μπαρ, εστιατόρια, πισίνες, κινηματογράφους, θέατρα, αίθουσες παιχνιδιών κ.α.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης:

    Δημοσίευση ερευνητών του ΠΛ σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση από πυραύλους λαμβάνει διεθνή προσοχή

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles