18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Σε ιντερνετική περιθωριοποιήση οδηγείται η Ρωσία

    Ενώ η μάχη στο παρασκήνιο του Διαδικτύου ανάμεσα στους χάκερ των αντιμαχόμενων πλευρών Ρωσίας – Ουκρανίας συνεχίζεται αμείωτη, άλλη μια ιδιότυπη μάχη διεξάγεται στο προσκήνιο με πολλές εταιρείες να αποφασίζουν να αποσυρθούν από τον ρωσικό κυβερνοχώρο αλλά και το Κρεμλίνο να αποφασίζει καθημερινά να μπλοκάρει διάφορα sites (κυρίως ειδησεογραφικά), υπηρεσίες και εφαρμογές όπως τα social media.

    Διαβάστε επίσης: Έκλεισε και επίσημα το Instagram στη Ρωσία

    Οι Ρώσοι χρήστες υπολογιστών αναζητούν εναγωνίως να βρουν διαφόρους τρόπους για να αποφύγουν τις απαγορεύσεις και το μπλοκάρισμα των sites και των εφαρμογών. Η χρήση συνδέσεων VPN είναι μια λύση στην οποία έχουν στραφεί οι χρήστες στη Ρωσία.

    Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν πολλοί αναλυτές το Κρεμλίνο επιθυμεί διακαώς να ακολουθήσει το κινεζικό μοντέλο χρήσης του Διαδικτύου αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σε αυτή τουλάχιστον τη χρονική στιγμή, με αποτέλεσμα η Ρωσία να κινδυνεύει μετά την απομόνωση της στον τομέα της διεθνούς πολιτικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού να περιθωριοποιηθεί και στο χώρο του Διαδικτύου.

    Διαβάστε επίσης: Ο πόλεμος της προπαγάνδας συνεχίζεται! Το Facebook κατέβασε video με την παράδοση της Ουκρανίας

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles