13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Σε ισχύ από σήμερα το αναθεωρημένο Σχέδιο Ραδιοσυχνοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας

    Την αναθεώρηση του Σχεδίου Ραδιοσυχνοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοινώσε σήμερα ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Κομωδρόμος.

    Η αναθεώρηση του Σχεδίου Ραδιοσυχνοτήτων γίνεται στο πλαίσιο της υιοθέτησης των Τελικών Πράξεων της Παγκόσμιας Διάσκεψης Τηλεπικοινωνιών του 2019, καθώς και της υιοθέτησης των σχετικών Εκτελεστικών Αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Αποφάσεων της CEPT/ECC και τίθεται σε ισχύ από σήμερα τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.

    Το  Μέρος 1.1 του αναθεωρημένου Σχεδίου Ραδιοσυχνοτήτων αναφέρεται στην εθνική κατανομή και χρήση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων από 0 Hz μέχρι 1000 GHz, ενώ  το Μέρος 1.2 του Σχεδίου περιλαμβάνει την εθνική χρήση στο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων από 9 kHz μέχρι 1000 GHz από εξοπλισμό τεχνολογίας υπερευρείας ζώνης.

    Το Μέρος 1.3 του Σχεδίου Ραδιοσυχνοτήτων της Δημοκρατίας περιλαμβάνει την εθνική χρήση στο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων από 9 kHz μέχρι 1000 GHz από συσκευές μικρής εμβέλειας (Short Range Devices (SRDs) που δεν συμπεριλαμβάνεται στο Μέρος 1.1 του Σχεδίου Ραδιοσυχνοτήτων της Δημοκρατίας.

    Σημειώνεται ότι η διαδικασία και η χρονική στιγμή εξουσιοδότησης της χρήσης οποιασδήποτε ζώνης ραδιοσυχνοτήτων αποφασίζεται από το Διευθυντή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών σύμφωνα με τις διατάξεις των περί Ραδιοεπικοινωνιών Νόμων του 2002, όπως εκάστοτε τροποποιούνται ή αντικαθίστανται.

    Το πλήρες κείμενο και οι πρόνοιες του αναθεωρημένου Σχεδίου Ραδιοσυχνοτήτων της Κύπρου (Έκδοση Ε3) βρίσκεται αναρτημένο στο ακόλουθο σύνδεσμο: Τομέας Ραδιοεπικοινωνιών/Διαχείριση Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων/Εθνικό Σχέδιο Ραδιοσυχνοτήτων

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles