16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Σε “προσφορά” τα ταξίδια στο διάστημα! Κλείσε το δικό σου εισιτήριο με 450.000 ευρώ

    Για πολλούς κοινούς θνητούς, ένα ταξίδι στο διάστημα αποτελούσε μέχρι σήμερα ένα ανέφικτο όνειρο. Επρόκειτο για μια εμπειρία που μπορούσαν να απολαύσουν μόνο οι αστροναύτες και μερικοί δισεκατομμυριούχοι… “εκλεκτοί”, όπως ο Jeff Bezos. Φτάσαμε πλέον όμως στο σημείο, όπου ο διαστημικός τουρισμός είναι εφικτός, αρκεί κάποιος να μπορεί να πληρώσει το πολυπόθητο εισιτήριο που ανέρχεται στην τιμή των 450.000 ευρώ!

    Ταξίδι 90 λεπτών από τη Virgin Galactic

    Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic δίνει στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να αγοράσει ένα εισιτήριο, προκειμένου να περάσει λίγα λεπτά στο διάστημα. Οι πρώτες πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα τέλη του 2022, σύμφωνα με τα όσα είχε προηγουμένως ανακοινώσει η εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον.

    Εισιτήρια είχαν ήδη βγει προς πώληση από τον Αύγουστο, όμως τα είχαν κλείσει, έως σήμερα, για πελάτες που είχαν ήδη εγγραφεί σε μια λίστα αναμονής. Τον Νοέμβριο, η Virgin Galactic ανακοίνωσε πως είχε πουλήσει 100 εισιτήρια στην τιμή των 450.000 δολαρίων. Αυτά προστίθενται στα 600 εισιτήρια που είχαν ήδη πουληθεί μεταξύ 2005 και 2014 έναντι μικρότερης τιμής (μεταξύ 200.000 και 250.000 δολαρίων).

    Η δυνατότητα πλέον να εγγραφεί κανείς δίνεται σε όλους, με αντάλλαγμα μια μικρή…προκαταβολή ύψους 150.000 δολαρίων. Το ταξίδι, το οποίο διαρκεί 90 λεπτά συνολικά, μαζί με τη διάρκεια της ανόδου, αναμένεται να ξεκινήσει από τη διαστημική βάση Spaceport America στην έρημο του Νέου Μεξικού, έπειτα από «πολλές ημέρες» εκπαίδευσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Διάστημα: Νέος εξωπλανήτης στον Εγγύτατο Κενταύρου

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles