17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Σε Wi-Fi hotspots μετατρέπονται οι άχρηστοι τηλεφωνικοί θάλαμοι στη Νέα Υόρκη!

    Θυμάσαι που κάποτε όταν ήθελες να επικοινωνήσεις με κάποιον και ήσουν στον δρόμο, έβγαζες από το πορτοφόλι σου την τηλεκάρτα, έβρισκες τηλεφωνικό θάλαμο και έκανες το τηλεφώνημά σου; Και λίγο παλιότερα, πριν μάθουμε όλοι με τις τηλεκάρτες, που έψαχνες εικοσάρικο για να ρίξεις στο τηλέφωνο; Είτε στον τηλεφωνικό θάλαμο, είτε στο περίπτερο, όπως έκανε η Κατερίνα Γιουλάκη στους τίτλους αρχής του Ρετιρέ. Αυτή την εικόνα βέβαια θα τη δεις πλέον μόνο εκεί (στους τίτλους αρχής του Ρετιρέ, κάθε καλοκαίρι στο Mega) αφού όλοι, μέχρι κι η κουτσή Μαρία, έχουν κινητό. Με τους τηλεφωνικούς θαλάμους να εγκαταλείπονται ακόμα κι από τις αράχνες που κάποτε ζούσαν εκεί, οι Αρχές τις Νέας Υόρκης αποφάσισαν να τους αλλάξουν… επαγγελματικό προσανατολισμό: πλέον οι θάλαμοι του «Μεγάλου Μήλου» θα χρησιμεύουν ως… Wi-Fi hotspots!

    new-york-phone-booth

    Τα νέα ανακοίνωσε η Δημαρχεία της πόλης έχοντας ερευνήσει επί μία διετία περίπου το θέμα. Από την ανακοίνωση του όλου project, περί τις 125 ιδέες κατατέθηκαν με τους επικεφαλής του να ζητούν κι άλλες από κάθε ενδιαφερόμενο. Μέχρι στιγμής πάντως η επικρατέστερη πρόταση είναι οι 10.000 εγκαταλελειμμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι να προσφέρουν δωρεάν κλήσεις ανάγκης στα 911 και 311 (αστυνομία και υπηρεσίες δημοτών αντίστοιχα) και παράλληλα να παίζουν και τον ρόλο των Wi-Fi hotspots. Στις σκέψεις του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Υόρκης είναι η προσθήκη φορτιστών κινητών, tablets και λοιπών συσκευών και οθονών αφής με πληροφορίες για την πόλη και χάρτη μέσα στους θαλάμους. Για την τροφοδότησή τους με ενέργεια, προκρίνεται η λύση των ηλιακών κατόπτρων.

    Ο Δήμος της Νέας Υόρκης υπολογίζει ότι από την ενέργεια αυτή θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αφού θα προσελκύσει έτσι freelancers, tech startups και μικρές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα προσβλέπει και σε έσοδα ύψους 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση μέχρι και το 2026 από τις διαφημίσεις. Ο δήμαρχος της πόλης, Bill de Blasio, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη του project ενώ σε δηλώσεις τους υπογράμμισε το γεγονός ότι με την ολοκλήρωσή του η Νέα Υόρκη θα έχει εκσυγχρονιστεί ακόμα περισσότερο και μάλιστα χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε σεντ οι φορολογούμενοι.

    Καλή φάμπρικα πάντως, ακόμα και στις περιπτώσεις που οι άχαροι τηλεφωνικοί θάλαμοι έδωσαν τη θέση τους στα πιο μίνιμαλ καρτοτηλέφωνα. Τώρα που ο πρωθυπουργός ψάχνεται για ‘κείνο το δωρεάν Wi-Fi, να μια καλή ευκαιρία…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles