16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Security Project Cyprus: Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Συνέδριο για θέματα ασφάλειας

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο Hilton Λευκωσίας το 1o Συνέδριο για θέματα Ασφάλειας Security Project Cyprus με θέμα Security Strategy: Proactive vs Reactive”.

    security-project-2016-4-1

    Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, σημαντικοί ομιλητές ανέδειξαν τις προκλήσεις της εποχής σχετικά με τα θέματα ασφάλειας σε τοπικό, πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας έμφαση στην έννοια της πρόληψης και της συνεργασίας που απαιτείται προκειμένου να αντιμετωπιστούν με επιτυχία αυτές οι προκλήσεις και να ενισχυθούν οι δράσεις καταπολέμησης κάθε μορφής εγκλήματος.

    Συγκεκριμένα, από το βήμα των ομιλητών, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης απεύθυνε μήνυμα του Υπουργού Ιωνά Νικολάου που επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των διακρατικών συνεργασιών για την προληπτική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης, αλλά και τη συνεργασία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υπηρεσιών ασφάλειας για την προστασία των πολιτών και των υποδομών, από φαινόμενα μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας. Στο συνέδριο, παρευρέθηκαν και μίλησαν επίσης σημαντικά στελέχη από διαφορετικές  υπηρεσίες του Αρχηγείου της Αστυνομίας Κύπρου, που ενημέρωσαν τους επισκέπτες για κρίσιμα ζητήματα, όπως τη λειτουργία των Ιδιωτικών Εταιριών Υπηρεσιών Ασφάλειας, τα μέτρα πρόληψης και φυσικής ασφάλειας κτιριακών υποδομών, αλλά και προσώπων.

    Oι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από 28 συνολικά εισηγητές, μεταξύ των οποίων ήταν επιστήμονες, ερευνητές, ειδικοί επαγγελματίες και καθηγητές, που ανέπτυξαν μια πλούσια θεματολογία που περιελάμβανε μεταξύ άλλων τη Διαχείριση Κρίσεων, τον κρίσιμο ρόλο των Security Manager, τις προκλήσεις σχετικά με την Ασφάλεια κρίσιμων υποδομών όπως τα αεροδρόμια, αλλά και τη προστασία Προσώπων.

    security-project-2016-1

    Ιδιαίτερα καταλυτική για την επιτυχία του Security Project Cyprus ήταν φυσικά η συμβολή του Ιδιωτικού τομέα των υπηρεσιών και τεχνολογιών ασφάλειας από την Κύπρο και την Ελλάδα, όπου ως χορηγοί του Συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν πρόσωπο με πρόσωπο τους επισκέπτες στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο και να τους ενημερώσουν για τις δραστηριότητες τους.

    security-project-2016-4-2

    Παράλληλα, στελέχη των εταιριών αυτών, αλλά και εκπρόσωποι κατασκευαστών οίκων από το εξωτερικό, παρουσίασαν στην αίθουσα του συνεδρίου σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις, συστήματα και ενοποιημένες λύσεις που αξιοποιούνται σήμερα στα έργα ασφάλειας και αναβαθμίζουν το επίπεδο προστασίας των κτιριακών εγκαταστάσεων.

    Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, παρακολούθησαν ως επισκέπτες, στελέχη της Αστυνομίας της Κύπρου, Υπεύθυνοι του τομέα Ασφάλειας Δημόσιων και Ιδιωτικών Οργανισμών, όπως τράπεζες, βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες, τουριστικές υποδομές κ.α. Επίσης παρευρέθηκαν πολλοί επαγγελματίες από τον ιδιωτικό τομέα επανδρωμένων υπηρεσιών ασφάλειας, αλλά και υλοποίησης τεχνολογικών έργων.

    Η ιδιαίτερη επιτυχία στην οργάνωση και οι εξαιρετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν όλοι όσοι παρακολούθησαν τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις του 1ου συνεδρίου Security Project, αποτέλεσαν την βάση για την ανανέωση αυτού του ραντεβού και την καθιέρωσης μιας ετήσιας κορυφαίας συνάντησης των ειδικών και των επαγγελματιών ασφάλειας στη Κύπρο.

    security-project-2016-2 security-project-2016-6

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles