13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Selfie. Η λέξη της χρονιάς από τα Oxford Dictionaries

    “Selfie”, λοιπόν. Αυτή είναι η λέξη του 2013 σύμφωνα με τα Oxford Dictionaries.

    Αναφέρεται σε μία φωτογραφία που τραβάει κάποιος τον ίδιο του τον εαυτό (συνήθως, με ένα smartphone ή μία webcam) και την ανεβάζει στα social media. Συγκεκριμένα, ο ορισμός που θα βρείτε online είναι ο ακόλουθος.

    selfie-01

    Σύμφωνα, με τη σχετική έρευνα από τους συντάκτες του Oxford Dictionaries, η χρήση της λέξης “selfie” έχει αυξηθεί κατά ένα απίστευτο ποσοστό (17.000%) από την ίδια περίοδο της περσινής χρονιάς.

    selfie-02

    Παρόλο που ο όρος έγινε δημοφιλής την περασμένη χρονιά, το Oxford University Press ανακάλυψε ότι είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά πίσω στο 2002 σε ένα αυστραλιανό forum για να περιγράψει μία φωτογραφία που είχαν βγάλει κάποιοι τους εαυτούς τους μετά από ένα μεθύσι. Τα hashtags #selfie, ωστόσο, έκαναν την εμφάνισή τους στο Flickr δύο χρόνια αργότερα.

    Η λέξη δεν περιλαμβάνεται ακόμη στο Oxford English Dictionary, βρίσκεται ωστόσο στην online σελίδα των Oxford Dictionaries και εξετάζεται για μελλοντική ένταξη.

    Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που το Internet, η τεχνολογία και τα social media βρίσκουν τον εαυτό τους να “εκφράζεται” σε μία λέξη της χρονιάς. Πέρυσι, για τις ΗΠΑ είχε επιλεγεί η λέξη “GIF”, ενώ το 2005 η λέξη “podcast”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles