16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Sennheiser Orpheus. Αναδημιουργώντας τα «καλύτερα ακουστικά στον κόσμο»

    Στη δεκαετία του ’90, η Sennheiser είχε ζητήσει από τους μηχανικούς της να δημιουργήσουν “τα καλύτερα ακουστικά στον κόσμο” και το αποτέλεσμα ήταν τα θρυλικά Orpheus, τα οποία δημιουργήθηκαν σε 300 συλλεκτικά κομμάτια, κάθε ένα από τα οποία κόστιζε το ποσό των 16.000 δολαρίων. Τώρα, έρχεται η ώρα για το διάδοχό τους, ένα ακόμη πιο ποιοτικό μοντέλο, προσαρμοσμένο στις επιταγές της εποχής, με κόστος ωστόσο που ανεβαίνει στα… 55.000 δολάρια (περί τα 50.000 ευρώ).

    Sennheiser Orpheus

    O Axel Grell της Sennheiser αναφέρεται σ’ αυτά με ενθουσιασμό. “Σε ορισμένα μουσικά κομμάτια που γνώριζα εδώ και χρόνια, ξαφνικά συνειδητοποίησα λεπτομέρειες που δεν είχα αντιληφθει πριν. Το βρήκα αυτό πραγματικά συγκινητικό”.

    Έχοντας ως βάση την τεχνολογία του κλασικού μοντέλου, οι μηχανικοί της εταιρείας δημιούργησαν μία ξεχωριστή πρόταση, την οποία ανέπτυσσαν τα 10 τελευταία χρόνια, πάλι με ηλεκτροστατικό σχεδιασμό που ωστόσο έχει αναβαθμιστεί. Παράλληλα, συνοδεύονται από έναν ξεχωριστό ενισχυτή με 8 καθοδικές λυχνίες με περίβλημα από πατενταρισμένο κρύσταλλο χαλαζία για πλήρη απομόνωση από κάθε εξωτερική παρεμβολή. Ο ενισχυτής, μάλιστα, είναι τοποθετημένος σε περίβλημα που έχει κατασκευαστεί από το ιταλικό μάρμαρο Carrara (είναι το είδος μαρμάρου με το οποίο φιλοτεχνούσε τα αριστουργήματά του ο Michelangelo), με στόχο την απόλυτη προστασία από κραδασμούς.

    Sennheiser Orpheus 2

    Η μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό πραγματοποιείται από τον ESS SABRE ES9018 με 8 DACs, που προσφέρουν ανάλυση στα 32bit και δειγματοληψία έως τα 384KHz ή DSD σήματα με 2,8MHz και 5,6MHz. Τα νέα Orpheus έχουν απόκριση συχνότητας που ξεκινάει από τα 8Hz και φτάνει έως τα 100KHz, ξεπερνώντας δηλαδή κατά πολύ το εύρος της ανθρώπινης ακοής και ηχητική πίεση 100dB με συνολική αρμονική παραμόρφωση της μόλις 0,01 τοις εκατό στο 1KHz. Για την ακουστική τελειότητα χωρίς παραμορφώσεις χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα διαφράγματα με επικάλυψη πλατίνας, επιχρυσωμένα κεραμικά τρανζίστορ αλλά και επαργυρωμένα καλώδια κατά 99.9%.

    Sennheiser Orpheus 3

    Τα νέα Sennheiser Orpheus θα κυκλοφορήσουν στα μέσα του 2016 και, καθώς η παραγωγή τους είναι ιδιαίτερα απαιτητική (περίπου 6.000 εξαρτήματα περιλαμβάνονται σε κάθε ζευγάρι), η Sennheiser δεν μπορεί να παράγει πάνω από 250 μοντέλα κάθε χρόνο.

    Διαβάσετε περισσότερα για τα “αναγεννημένα” Orpheus στη σελίδα της Sennheiser

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles