18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Sentinel VDS: Γνωρίστε το drone που υπόσχεται να αποτρέψει τις επιθέσεις καρχαριών

    Για όλους εσάς που σας αρέσει να επισκέπτεστε συχνά την παραλία, υπάρχει πάντα ο φόβος του καρχαρία. Δε θα αισθανόσασταν καλύτερα αν γνωρίζατε με βεβαιότητα αν υπάρχει κάποιος κοντά σας ή όχι; Αυτό θέλει να κάνει το Sentinel VDS drone. Πρόκειται για ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ανίχνευσης καρχαριών. Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στο ειδικό λογισμικό ανίχνευσης που διαθέτει και το οποίο υπόσχεται να δημιουργήσει το ασφαλές πεδίο για ένα ξέγνοιαστο κολύμπι.

    sentinel-vds-1-970x647-c

    Το drone συγκεκριμένα, προβαίνει στη λήψη εικόνας υψηλής ευκρίνειας, ενώ ένας υπολογιστής επεξεργάζεται τα δεδομένα. Αν ανιχνευθεί κάποιος καρχαρίας, τότε ένα προειδοποιητικό μήνυμα ενεργοποιείται για να ειδοποιήσει τους χρήστες του ωκεανού για την απειλή. Αν και το όλο project βρίσκεται στα αρχικά του στάδια, ορισμένες δοκιμές στο Shark Bay της Αυστραλίας έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχείς. Με τις δοκιμές επί του πεδίου που έγιναν, κατάφεραν να αποθανατίσουν υλικό με παρουσία καρχαρία. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να βελτιωθούν ακόμη καλύτερα οι μηχανισμοί ανίχνευσης. Εξάλλου, όσους περισσότερους καρχαρίες ανιχνεύσει το drone, τόσο λιγότερο συχνά θα γίνονται λανθασμένες προειδοποιήσεις, εξαιτίας της ύπαρξη λόγου χάρη κάποιου δελφινιού.

    Τεχνικά, η τεχνολογία της κάμερας μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε εναέριο όχημα, αλλά η Sentinel VDS έχει αναπτύξει το δικό της πρωτότυπο. Μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος. Αυτό, το καθιστά ιδανικό για συγκεκριμένα events, όπως διαγωνισμούς Surfing. Μπορεί να καλύψει μια περιοχή δυο τετραγωνικών χιλιομέτρων σε ύψος ως 100 μέτρων. Σε αυτή την περιοχή μπορεί να κάνει ως τέσσερα περάσματα σε πτήση διάρκειας δυο ωρών, αν και η χρονική διάρκεια της πτήσης μπορεί να αυξηθεί μελλοντικά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles