20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σερφάρισμα χωρίς τέλος! Προσεχώς Wi-Fi και 5G σε όλους τους σταθμούς του μετρό

    Wi-Fi και 5G χωρίς διακοπές θα προσφέρουν προσεχώς όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αθήνας, ώστε οι επιβάτες να «σερφάρουν» ανενόχλητοι χωρίς να χάνεται το σήμα μέσα στους συρμούς, όπως συμβαίνει σήμερα.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, το κενό που παρατηρείται στην επικοινωνία αυτή τη στιγμή μέσα στο μετρό θα καλυφθεί με δύο δράσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μέχρι το τέλος του 2022, στο πλαίσιο του έργου «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο», υπολογίζεται ότι θα έχει εγκατασταθεί δημόσια προσβάσιμο Wi-Fi στους σταθμούς στις 3 γραμμές του μετρό και θα έχουν αναπτυχθεί 2.500 Wi-Fi hotspots σε όλη την Ελλάδα.

    Εν συνεχεία, η κάλυψη των «τυφλών» σημείων του υπόγειου δικτύου του μετρό, μέσα στις σήραγγες και τα τούνελ, θα πραγματοποιηθεί με κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς η ΣΤΑΣΥ προχώρησε σε ανάλογες συμφωνίες, ώστε να εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για την κάλυψη δικτύου 4G/5G. Το έργο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα περίπου 2,5 ετών.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο ΑΙ σύστημα από τη Meta μεταφράζει 200 γλώσσες

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles