16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Sexting Do’s and Don’ts: Τι πρέπει να προσέχετε όταν… ερωτοτροπείτε μέσω SMS

    Ας μη το κρατάμε κρυφό. Υπάρχουν οι άνθρωποι που θα ήθελαν να κάνουν σεξ συνέχεια αλλά δεν μπορούν κι εκείνοι που τους αρέσει να… παίζουν πληκτρολογώντας. Και για τις δύο περιπτώσεις, το πιο δημοφιλές σπορ μεταξύ των teenagers και όχι μόνο, είναι το sexting.

    Sexting, όπως θα διαβάσετε και στη Wikipedia, είναι η πράξη αποστολής μηνυμάτων ή φωτογραφιών με σεξουαλικό περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο. Μελέτες αναφέρουν ότι περίπου το 20% των εφήβων ερωτοτροπούν μέσω SMS, BBM ή iMessage και γνωρίζουμε και αρκετά μεγάλο ποσοστό ενηλίκων που κάνουν το ίδιο.

    Όσο «ωραίο» κι αν είναι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε κι έτσι, χρησιμοποιώντας ως οδηγό τις αναφορές του Gizmodo, δείτε τι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας αν είστε fan του συγκεκριμένου σπορ.

    Δεν κάνουμε sexting με κάποιον άγνωστο

    Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τρομάξετε κάποιον και να νομίζει πως έχετε περάσει άπειρες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή σας βλέποντας πορνό. Γνωρίζετε έναν άνθρωπο, «παίζετε» μαζί του και μετά αρχίζετε να εμπλέκεστε στο sexting. Για τους ίδιους λόγους, δεν κάνετε sexting αν δεν έχετε κάνει… sex. Η διαδικασία του να «παίζετε» ψηφιακά, χωρίς να γνωρίζετε τι αρέσει και τι δεν αρέσει στον παρτενέρ σας, μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που ελπίζετε.

    Μην κάνετε sexting μεθυσμένοι… εκτός κι αν είστε και οι δύο

    Μπορεί να είστε με την παρέα σας και να πίνετε το Βόσπορο και να σκέφτεστε το έτερον ήμισυ σε συγκεκριμένη στάση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και το έτερον ήμισυ βρίσκεται στην ίδια «ζαλισμένη» και «ερεθισμένη» φάση με εσάς. Κι επειδή το συγκεκριμένο φλερτ γίνεται μέσω μηνυμάτων, φροντίστε να είστε αρκετά νηφάλιοι ώστε να μπορείτε να σχηματίζετε ολοκληρωμένες προτάσεις. Δεν ερεθίζει κανένα η προσπάθεια να διαβάσει τι λέτε. Α! Που σημαίνει επίσης, ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιείτε ολόκληρες λέξεις. Αν βαριέστε να γράψετε όσο κάνετε sexting, σημαίνει πως βαριέστε και να ολοκληρώσετε την πράξη σας…. έτσι;

    Μιλάτε βρόμικα

    Ε…. εφόσον μπαίνετε στη διαδικασία να κάνετε sexting σημαίνει πως οι αναστολές σας έχουν γίνει παρελθόν. Οπότε, αν αποφασίσετε να πείτε στον/στην καλό/ή σας «φαντάζομαι την διείσδυση…» το μόνο που θα προκαλέσετε είναι ακατάσχετο γέλιο. Επίσης, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πολλά emoticons. Το sexting δεν είναι μία παιδική συνήθεια, οπότε μην καταφεύγετε σε emoticons για να το κάνετε… χαριτωμένο. Δεν είναι. Είναι ενήλικο και αντιμετωπίστε το ως τέτοιο.

    Με μέτρο… και σταδιακά.

    Εν τάξει, είπαμε να μιλάτε βρόμικα, αλλά θα χρειαστεί όλο αυτό να το κάνετε σταδιακά. Όπως και σε μία πραγματική συνεύρεση. Αν συναντήσετε μία κοπέλα και πριν της πείτε «καλησπέρα», ανοίξετε το παντελόνι σας, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα τρομάξει και θα φύγει. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα πάτε νοσοκομείο ή θα γίνετε ρεζίλι στους φίλους σας. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στο αντίθετο φύλο. Το φλερτ, άρα και το sexting, είναι μία κλιμακωτή διαδικασία.

    Φωτογραφίες

    Η φωτογραφία είναι τέχνη, αλλά στην περίπτωση του sexting, δεν συζητάμε για τέχνη, αλλά για τεχνικές. Πριν τις τεχνικές όμως, επισημαίνουμε τα αυτονόητα: προσοχή, πολλή προσοχή, με ποιον κάνετε sexting. Πρέπει να τον γνωρίζετε καλά και να είστε σίγουροι ότι δεν είναι κάποιος διεστραμμένος που, είτε θα ανεβάσει τις φωτογραφίες σας στο internet ή, στην περίπτωση που είστε ανήλικος, θα είναι ένας πορνοδιαστροφικός ενήλικας που του αρέσουν τα μικρά παιδιά. Ακόμα καλύτερα; Μη στέλνετε φωτογραφίες σας. Είναι επικίνδυνο και δεν μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την διαστροφή των ανθρώπων.

    Αν όμως είστε ενήλικες, θυμηθείτε μερικούς βασικούς κανόνες:

    • Χρησιμοποιείστε σωστό φωτισμό
    • Αν βγάζετε φωτογραφίες μέσα στο δωμάτιό σας, φροντίστε να είναι ταχτοποιημένο
    • Μην βγάζετε φωτογραφία το… μέλος σας. Για τις περισσότερες γυναίκες είναι αποκρουστική η εικόνα.
    • Αφήστε κάτι στην φαντασία του εραστή / της ερωμένης σας. Κρατάει περισσότερο το ενδιαφέρον του, ακόμα και στο sexting
    • Αποφύγετε τις φωτογραφίες στην τουαλέττα. Οι περισσότερες είναι γελοίες.
    • Προετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο να δείτε κάποια στιγμή τις φωτογραφίες σας στο internet.

    Ξανά λέμε: αν δεν θέλετε να σας τύχει κάτι, μην το κάνετε. Μπορείτε να είστε σίγουροι μόνο για τον εαυτό σας και σχεδόν ποτέ για κάποιον άλλο. Σε περίπτωση που αποφασίσετε όμως να στείλετε τις… αποκαλύπτικές σας φωτογραφίες, φροντίστε να είναι τέτοιες που, αν τις πετύχετε κάποια στιγμή στο διαδίκτυο, να ξέρετε μόνο εσείς ποια/ποιος είστε και κανένας άλλος.

    Αναρωτιέστε γιατί κάποιος εραστής θα ανέβαζε τις φωτογραφίες σας στο internet; Στις περισσότερες περιπτώσεις, είτε είναι κάποιος που θα θελήσει για κάποιο λόγο να σας εκδικηθεί μετά τις στιγμές πάθους, είτε είναι κάποιος που είναι τόσο χαζός που να πιστεύει ότι έτσι θα κερδίσει «πόντους» στους φίλους/ες του. Και, πιστέψτε μας, υπάρχουν άπειροι τέτοιοι ηλίθιοι.

    Πηγή: Gizmodo

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles