20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Sharktivity: η εφαρμογή που εντοπίζει την θέση των καρχαριών κοντά σε παραλίες

    Καθώς η ταινία «Τα σαγόνια του καρχαρία» παρουσίασε στο κοινό πόσο άσχημα μπορούν να γίνουν τα πράγματα κατά τη διάρκεια μιας θαλάσσιας επίθεσης ενός καρχαρία σε άνθρωπο, στην πραγματικότητα, τέτοιες βίαιες επιθέσεις είναι ευτυχώς σπάνιες.

    sdfsdsdf

    Ωστόσο, πολλοί παραθεριστές του εξωτερικού θέλουν να γνωρίζουν εξ’ αρχής εάν εκεί κοντά κολυμπάει ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας απ’ το να το μάθουν με τον σκληρό τρόπο. Γι’ αυτόν τον λόγο, το «Ατλαντικό Ινστιτούτο Λευκού Καρχαρία», που εδρεύει στην Μασαχουσέτη, λάνσαρε μια νέα εφαρμογή προς ενημέρωση των παραθεριστών σχετικά με την δραστηριότητα των καρχαριών κατά μήκους της ακτής.

    Η εφαρμογή ονομάζεται Sharktivity και είναι διαθέσιμη δωρεάν στους χρήστες iOS συσκευών. Η εφαρμογή στέλνει real-time ειδοποιήσεις για θεάσεις καρχαριών σε ρηχά νερά, δίνοντας στους χρήστες την δυνατότητα να ενημερώνονται και τελικά να παίρνουν την απόφαση αν θα μπουν στο νερό ή θα αρκεστούν στην ηλιοθεραπεία στην πλαζ, όντας ασφαλή.

    Εκτός από ειδοποιήσεις για θεάσεις καρχαριών από ειδικούς, η εφαρμογή επιτρέπει στους συχνούς χρήστες να υποβάλουν τις δικές τους πληροφορίες σε περίπτωση που έχουν εντοπίσει κάποιο καρχαρία, οι οποίες θα σταλούν με ειδοποίηση σε άλλους χρήστες. Ακόμα καλύτερα, η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί την κίνηση των εντοπισμένων καρχαριών, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα μιας δυσάρεστης έκπληξης κατά την διάρκεια των διακοπών.

    Η εφαρμογή Sharktivity έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους και τους καρχαρίες στην κοινή τους ειρηνική ύπαρξη, με την εταιρία να δηλώνει ότι ο μόνος τρόπος να αποκλείσεις την αναμέτρηση μέσα στο νερό με έναν καρχαρία, είναι να μείνεις στην στεριά.

    Ευτυχώς εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν κινδυνεύουμε!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles