16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Sharp IGZO. Νέο display με πυκνότητα pixels στα 736ppi!

    H Sharp πέραν του ότι δραστηριοποιείται στη κατασκευή δεκάδων οικιακών συσκευών και άλλων high-tech προϊόντων, παράλληλα εργάζεται και πάνω στη δημιουργία υψηλής ποιότητας displays, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τηλεοράσεις αλλά και σε smartphones. To IGZO project είναι η προσπάθεια της Sharp, ώστε να κυκλοφορήσει ένα display, το οποίο θα προσφέρει την μεγαλύτερη ποιότητα εικόνας και ευκρίνεια από οποιοδήποτε άλλο display.

    Sharp IGZO_2

    Πρόσφατα, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε μία νέα version του IGZO display της, το οποίο παρέχει πυκνότητα pixels στα 736ppi, αποτελώντας το πρώτο στον κόσμο που φτάνει σε αυτά τα επίπεδα! Το prototype που παρουσιάστηκε πρόσφατα ήταν ένα 4.1 ιντσών display με ανάλυση εικόνας στα 2560×1600 pixel και το οποίο παρείχε ουσιαστικά έξι φορές μεγαλύτερο pixel density από την οθόνη ενός iPhone 5S! Τα IGZO displays είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στην ποιότητα 4K, αν και αρκετοί παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι για να μπορέσει η συγκεκριμένη τεχνολογία να εισαχθεί αποτελεσματικά στα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει πρώτα να λυθούν πρώτα κάποια ζητήματα (σε επίπεδο hardware και software) που αφορούν στην ενέργεια που καταναλώνει ένα display με τόσο μεγάλη πυκνότητα στα pixels. Η Sharp υποστηρίζει ότι επειδή τα IGZO displays κατασκευάζονται με διαφορετική τεχνοτροπία από τις υπόλοιπες οθόνες, εκ φύσεως παρέχουν χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.

    Πάντως, ήδη πολλές μεγάλες εταιρείες κατασκευής smartphones έχουν βάλει στο μάτι την τεχνολογία της Sharp, για αυτό και δεν αποκλείεται σε μερικούς μήνες να δούμε τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας που οι οθόνες τους θα βασίζονται στην τεχνολογία IGZO.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles