18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Σημαντικές αναβαθμίσεις στο Office 365 και το SkyDrive

    Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε στις 29 Νοεμβρίου, το πρώτο μεγάλο update για την cloud υπηρεσία Office 365, ενισχύοντάς την με περισσότερα από 30 νέα χαρακτηριστικά για ακόμα καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία στο σύννεφο. Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι 22 επιπλέον αγορές θα έχουν τη δυνατότητα δοκιμαστικής χρήσης της cloud πλατφόρμας, η οποία έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλης μερίδας του επιχειρηματικού κόσμου σε παγκόσμια βάση.

    Το Office 365 προσφέρει στους χρήστες μία διαρκώς ενημερωμένη υπηρεσία στο cloud, μέσα από την οποία παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online και Microsoft Lync Online. Με την cloud πλατφόρμα της Microsoft, η μετάβαση στο σύννεφο πραγματοποιείται ομαλά, χωρίς να απαιτείται αλλαγή του τρόπου εργασίας, καθώς βασίζεται σε οικεία προς τους χρήστες εργαλεία, που ενισχύουν την παραγωγικότητα. Τα στελέχη της επιχείρησης μπορούν πλέον να συνεργάζονται με άλλους ευκολότερα, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή ή κινητό τηλέφωνο, μέσω οικείων εφαρμογών, όπως το δημοφιλές Office. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν την αξιοπιστία, την ασφάλεια και τον έλεγχο που χρειάζονται στο cloud.

     

    «Μέσα σε πέντε μόλις μήνες διάθεσης, το Office 365 έχει καταφέρει να ‘πείσει’ ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων να μεταβούν στο σύννεφο και να αξιοποιήσουν τα καινοτόμα εργαλεία της Microsoft που θα δώσουν ώθηση στην παραγωγικότητα τους. Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για διάθεση ολοκληρωμένων λύσεων στο cloud, η Microsoft ανακοινώνει την ενσωμάτωση νέων χαρακτηριστικών, που προσφέρουν αναβαθμισμένες δυνατότητες συνεργασίας, ενισχύοντας περισσότερο τη συγκεκριμένη υπηρεσία και αναδεικνύοντας τη διαρκή δυναμική εξέλιξη του cloud», σημείωσε η κα Μαρία Τσιλίρα, Information Worker Business Lead της Microsoft Ελλάς.

    «Το Office 365 είναι το κλειδί για τα σχέδια μας για να ωθήσει τους εργαζομένους μας στην επόμενης γενιάς καινοτομία στον τομέα των τεχνολογιών παραγωγικότητας σε πολύ γρήγορο ρυθμό», υπογραμμίζει ο κ. Αλέξης Αναγνωστόπουλος, IT Manager στην εταιρία S&B. «Στοιχηματίζουμε στο σύννεφο – και το Office 365 – καθώς σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που διαπνέεται από υψηλό αίσθημα συνεργασίας, όπου εργαζόμενοι από γραφεία μας σε όλον τον κόσμο, μπορούν να συνεργαστούν και να επικοινωνούν εύκολα».

    Γρήγορη εξέλιξη του cloud

    H Microsoft φέρνει περισσότερες από 30 νέες αναβαθμίσεις στο Office 365, προκειμένου να ενισχύσει τη συνεργασία και την επικοινωνία. Ακολουθούν μερικά από τα βασικά νέα χαρακτηριστικά:

    • Υποστήριξη για Lync σε Mac. Οι χρήστες των Mac μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων, διαθεσιμότητας (Presence) και videoconferencing μέσω του Office 365.
    • Νέες υπηρεσίες SharePoint Business Connectivity, οι οποίες επιτρέπουν την πρόσβαση στις πληροφορίες που εμπεριέχονται στις σημαντικές line-of-business εφαρμογές της εταιρίας τους, όπως CRM ή SAP.
    • Υποστήριξη σε Windows Phone 7.5. Από σήμερα κιόλας το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση και να ανανεώνει αρχεία στο SharePoint Online από οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας Windows Phone.
    • Το SkyDrive διευκολύνει σημαντικά το διαμοιρασμό αρχείων του Office. Παράλληλα, ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος που διαθέτει δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες:
      • Να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους, είτε από PC ή Mac υπολογιστή, είτε από το κινητό τηλέφωνο.
      • Να μοιράζονται τα αρχεία τους με οποιονδήποτε, είτε μέσω e-mail, είτε απευθείας στο LinkedIn και στο Facebook.
      • Να ενσωματώνουν παρουσιάσεις PowerPoint, καθώς και πίνακες Excel σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή blog.

    «Οι σημερινές ανακοινώσεις απεικονίζουν το εύρος των δυνατοτήτων μας και της μεγαλύτερης επένδυσής που έχει γίνει από οποιαδήποτε εταιρεία στο cloud, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες σε περισσότερους πελάτες», δήλωσε ο Takeshi Numoto, Corporate Vice President, Microsoft Office Division.

    To Office 365 κατακτά τον επιχειρηματικό κόσμο και επεκτείνεται σε νέες αγορές

    Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις επιλέγουν την πλατφόρμα Office 365, προκειμένου να παρέχουν σε εργαζομένους και πελάτες τη δυνατότητα της από κοινού εργασίας στο σύννεφο. Ενδεικτικό στοιχείο της αποδοχής που λαμβάνει η εν λόγω υπηρεσία είναι ότι πάνω από 40% της διεθνούς λίστας Interbrand, με τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες, έχουν προχωρήσει στην υιοθέτηση του Office 365 ή συναφών υπηρεσιών παραγωγικότητας από τη Microsoft. Στο πελατολόγιο της εταιρίας προστέθηκαν πρόσφατα δύο μεγάλοι επιχειρηματικοί οργανισμοί, οι Campbell Soup Company και Groupe Marie-Claire, οι οποίοι αποφάσισαν να μεταβούν στο σύννεφο, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές και τα οφέλη που προκύπτουν σε επίπεδα παραγωγικότητας.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η δυναμική του Office 365 φαίνεται και από την επέκτασή του σε 22 νέες αγορές μέσω της δυνατότητας δοκιμαστικής χρήσης, στις ακόλουθες χώρες: Ινδονησία, Ταϊβάν, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Ισλανδία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Μάλτα, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Ουκρανία, Αργεντινή, Αίγυπτος, Κουβέιτ, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ν. Αφρική και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles