BREAKING

Siemens Gigaset SL400: Τα DECT θέλουν το Γερμανό τους

Το «as small as it gets» πώς λέγεται στα Γερμανικά; Αν κρίνουμε από τη μανία που έχει πιάσει τους σχεδιαστές της Siemens να μικραίνουν όλα τους τα DECT τηλέφωνα, μάλλον θα πρέπει να αποδίδεται ως… SL400.

Το high tech ασύρματο τηλέφωνο αποτελεί αυτή τη στιγμή το μικρότερο DECT της αγοράς, με διαστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 120,8x46x16 χιλιοστά και παραπέμπουν εύκολα σε δημοφιλείς προτάσεις της αγοράς στην κατηγορία των κινητών. Εκτός από εμφάνιση όμως η συσκευή προσφέρει και... άνεση, αφού είναι κατασκευασμένη από κράματα πλαστικού και μετάλλου, ειδικά στο τμήμα του πληκτρολογίου, εκεί που δεσπόζει ένα τεράστιο (για το συνολικό μέγεθος του SL400) πληκτρολόγιο που αποτελείται από 19 αλφαριθμητικά πλήκτρα και δύο softkeys κάτω από την οθόνη.
Αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε με τόσα πλήκτρα, η απάντηση έρχεται μέσα από τα επανασχεδιασμένα μενού της συσκευής που επιτρέπουν την πρόσβαση σε λειτουργίες όπως η προσθήκη έως και 250 επαφών με πολλαπλά πεδία καταχώρησης (τρεις τηλεφωνικοί αριθμοί, διεύθυνση e-mail και γενέθλια ή άλλη υπενθύμιση), η σύνταξη SMS μηνυμάτων, η δημιουργία ομάδων για τα αγαπημένα σας πρόσωπα κ.α. Παράλληλα μπορείτε να αντιστοιχήσετε εικόνες και ήχους κλήσης σε κάθε επαφή για να την διακρίνετε άμεσα, αλλά και να προσθέτετε τα ραντεβού και τις καθημερινές σας υποχρεώσεις στο ενσωματωμένο ημερολόγιο/organizer της συσκευής. Μπερδευτήκατε; Όχι φυσικά δεν παρουσιάζουμε κάποιο κινητό, αν και με mini USB θύρα και Bluetooth για σύνδεση με το PC, το SL400 θα μπορούσε εύκολα να λανσαριστεί σαν τέτοιο.

Αφού ξεπεράσετε τα «συμπλέγματα» του παρελθόντος που θέλει τα DECT να έχουν μονόχρωμες οθόνες μίας σειράς, μπορείτε να εισέλθετε στα τεχνικά της συσκευής. Εκεί σας περιμένει μια TFT οθόνη 1,8 ιντσών, η οποία μπορεί να απεικονίσει έως και 65.536 χρώματα και 6 σειρές κειμένου, για να διαβάζετε μονομιάς κάθε SMS που θα καταφθάνει στο SL400. Η φωτεινότητά της βέβαια δεν είναι η καλύτερη της αγοράς, αλλά για ένα DECT που θα χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο σε εσωτερικούς χώρους, δεν αποτελεί πρόβλημα.
Το λιλιπούτειο ασύρματο «ξεχειλίζει» από τεχνολογικές εμπνεύσεις «made in Germany», όπως η δυνατότητα συγχρονισμού δεδομένων με τον Η/Υ μέσω της εφαρμογής QuickSync (που θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο των Gigaset της Siemens), η μεταφορά αρχείων εικόνας και ήχου για χρήση σαν wallpapers/screensavers και ήχους κλήσης αντίστοιχα, ακόμη και την μεταφορά άλλων αρχείων. Για το τέλος αφήσαμε το πιο οικολογικό χαρακτηριστικό της συσκευής, με την ονομασία Eco DECT. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, επιτρέπει στο SL400 να εξοικονομεί ενέργεια, μηδενίζοντας την ακτινοβολία όταν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, αλλά και να την περιορίζει σε ποσοστό έως και 80% κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών σας κλήσεων. Η μέγιστη εμβέλεια του SL400 – σύμφωνα πάντα με τους ακριβείς Γερμανούς σχεδιαστές – αγγίζει τα 300 μέτρα σε ανοικτούς χώρους και τα 50 μέτρα σε κλειστούς χώρους, όπως γραφεία, σπίτια κ.α.

24 ώρες με το Siemens Gigaset SL400

UP:
· Ποιότητα κατασκευής για σεμινάριο
· Walkie Talkie λειτουργία
· Οθόνη που θα ζήλευε και το «απλό» κινητό μας
· Πολύ καλό σήμα ακόμα και στο... υπόγειο
· Ο σχεδιασμός κλέβει την παράσταση

DOWN:
· Μόνο 250 επαφές μνήμη;
· Πάλι στον φορτιστή…
· Μας κούρασε η εφαρμογή QuickSync
· Αργό το μενού της Siemens… γιατί;

Τεχνολογία Eco DECT, GAP, SMS
Οθόνη 1,8”, TFT, 65.536 χρώματα
Διαστάσεις βάσης 121x93x66 χιλ.
Μνήμη 250 επαφές
Αυτονομία 13 ώρες ομιλίας
Διαστάσεις ακουστικού 120,8x46x16 χιλ. Βάρος 112 γρ.

€159
www.gigaset.com/gr

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment