20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    SIMA: Γνωρίστε τον AI gamer της Google που “εκτοξεύει” τις επιδόσεις σας

    Η Google DeepMind αποκάλυψε το SIMA, έναν AI agent που εκπαιδεύεται στο gaming, ώστε να μάθει να παίζει περισσότερο ως άνθρωπος και όχι ως τεχνητή νοημοσύνη. Το SIMA, που σημαίνει Scalable, Instructable, Multiworld Agent, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση της έρευνας, αλλά έχει ενδιαφέρον να το δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

    Τι γνωρίζουμε για το SIMA

    Το SIMA στο μέλλον θα μάθει πώς να παίζει οποιοδήποτε video game και να τερματίζει ακόμα και παιχνίδια ανοιχτού κόσμου. Δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την υπάρχουσα game AI, καθώς μοιάζει με έναν ακόμα παίκτη που συμπληρώνει το party σας.

    Συνδυάζει την εντολή με φυσική γλώσσα με την κατανόηση των 3D κόσμων και το image recognition. Η Google συνεργάστηκε με οκτώ developers, συμπεριλαμβανομένων της Hello Games, της Embracer, της Tuxedo Labs, της Coffee Stain και άλλων, για να εκπαιδεύσει και να δοκιμάσει το SIMA. Οι ερευνητές συνέδεσαν το SIMA σε παιχνίδια όπως το No Man’s Sky, το Teardown, το Valheim και το Goat Simulator 3 για να του διδάξουν τα βασικά. Μέχρι τώρα έχει περίπου 600 βασικές δεξιότητες, όπως το να στρίβει αριστερά, να ανεβαίνει σκάλες και να ανοίγει το μενού για να χρησιμοποιήσει ένα χάρτη. Στο μέλλον, θα μπορούσε να διδαχθεί πιο πολύπλοκες λειτουργίες στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού. Κάποιες εντολές, όπως το “βρες πόρους και χτίσε ένα καταυλισμό”, είναι ακόμη δύσκολες για την ΑΙ.

    Το SIMA μπορεί ενδεχομένως να μάθει να μιλάει στο μέλλον, αλλά είναι ακόμα πολύ μακριά από αυτό. Προς το παρόν μαθαίνει πώς να παίζει παιχνίδια και πώς να προσαρμοστεί σε αυτά που δεν έχει παίξει ποτέ πριν. Η Google ανέφερε ότι με πιο προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, το SIMA ενδεχομένως να μπορεί να κάνει πιο πολύπλοκες εργασίες και να είναι ο τέλειος σύντροφος του party σας για να σας οδηγήσει στη νίκη.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles