21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Σημαντική διάκριση για τον όμιλο εταιρειών ASBIS: Στο “Top Ten” της λίστας διανομέων προϊόντων τεχνολογίας

    ASBIS_TOP10_630x300

    Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον όμιλο εταιρειών ASBIS, αφού σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση «Διανομείς στην Ευρώπη – Οι 500 κορυφαίοι» που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το IT Europa, ο όμιλος εταιρειών ASBIS κατατάσσεται στους δέκα πρώτους.

    Η συγκεκριμένη έκθεση καλύπτει 38 χώρες, ενσωματώνοντας και αξιολογώντας τα προφίλ 500 εταιρειών. Όπως διαπιστώθηκε, με βάση τα ευρήματα της έκθεσης, «τα κανάλια διανομής της Ευρώπης έχουν αυξηθεί και πάλι, μετά από μια περίοδο ύφεσης κατά την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί η  λίστα των κορυφαίων παικτών. Σε γενικές  πάντως γραμμές, τα συνολικά έσοδα όλων των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 7,25% το 2015 (με βάση τα έσοδα του 2014) σε σύγκριση με το 2013 (όταν η τελευταία έκθεση δημοσιεύθηκε)».

    Με βάση λοιπόν τα δεδομένα του IT Europa, η ASBIS πέτυχε να καταταγεί στους  10 κορυφαίους διανομείς, την ιδία ώρα που σημαντικές εταιρείες έμεναν έξω από το “Top Ten”. Η ASBIS, φαίνεται να διατηρεί την ισχυρή θέση της στην αγορά, (παρά την αναταραχή που επικράτησε σε ορισμένες τοπικές αγορές) στηριζόμενη κυρίως στο καλά εδραιωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της σε κατηγορίες υλικού και λογισμικού που σε συνδυασμό με την ευρεία κάλυψη γεωγραφικών περιοχών που διαθέτει η εταιρεία, συμβάλλουν στη διαφοροποίηση των πωλήσεων και στην διατήρηση της θέσης της μεταξύ των κορυφαίων IT διανομέων.

    Ειδικότερα, όσον αφορά τα προϊόντα  που προσφέρονται στην ευρωπαϊκή αγορά, οι πιο κοινές κατηγορίες  που διανέμονται ήταν: Εξοπλισμός δικτύωσης (72,2%) – Εξαρτήματα & Αναλώσιμα Υπολογιστών (68,8%) – Εκτυπωτές & Σαρωτές (62,4%) – Συσκευές Αποθήκευση (62,2%) και Φορητοί υπολογιστές (58%).

    Παράλληλα, στο λογισμικό, οι πιο κοινές κατηγορίες  ήταν  οι ακόλουθες : Λογισμικό Δικτύου / Ασφάλειας / VPN (65,6%) – Λογισμικό Γραφείου (52,4%) και  Λογισμικό Αποθήκευσης (26,8%).

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έκθεση του Europa, ο όγκος των προϊόντων αυξήθηκε στις περισσότερες κατηγορίες εξοπλισμού. Οι πέντε κορυφαίες κατηγορίες που είχαν αύξηση σε όγκο μεταξύ του 2013 και του 2015 ήταν: οι επεξεργαστές ,Τηλεπικοινωνίες / IT Καλώδια, Εκτυπωτές & Σαρωτές, Ηλεκτρονικοί και Φορητοί υπολογιστές και οι Server.

    Επίσης, ο όγκος των προϊόντων λογισμικού, σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, αυξήθηκε σε όλες  τις κατηγορίες  προϊόντων  λογισμικού, με τις  5 κορυφαίες κατηγορίες  να είναι οι ακόλουθες: Λογισμικό Linux (αύξηση κατά 77.48%) – Κονσόλες & PC Games / Λογισμικό Εκπαίδευσης (αύξηση 64,22%) – Internet / Λογισμικό Server (54.26%) και Λογισμικό Δικτύου / Ασφάλειας / VPN (50.61%).

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί την πιο λεπτομερή καταγραφή που είναι διαθέσιμη για την συγκεκριμένη αγορά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles